MasterChef terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? Terbiyeli işkembe çorbası malzemeleri neler?

MasterChef terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır? Terbiyeli işkembe çorbası malzemeleri neler?
MasterChef 2020’de bu akşam çorba şöleni ekranlara geldi ve dokunulmazlık oyunu heyecanı birbirinden farklı çorbalar ile izleyenler ile buluştu. Terbiyeli İşkembe Çorbasının nasıl yapıldığı ise yarışmanın sıkı takipçileri tarafından sorgulanmaya başladı. Peki, MasterChef 2020’de bu akşam ekrana gelen Terbiyeli İşkembe Çorbası nasıl yapılır? İşkembe çorbası malzemeleri nelerdir? Haberimizde…

Acunn.com'da yer alan habere göre, Genellikle sığır işkembesinden yapılan bir çorba. Türkiye 'de yapılan işkembe çorbası Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Makedonya gibi Balkan ülkelerinde yapılan cinsine çok benzer. Peki, MasterChef terbiyeli işkembe çorbası nasıl yapılır?

MASTERCHEF İŞKEMBE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Malzemeler;

1 kilo iyi temizlenmiş işkembe

7 diş sarımsak

Yarım çay bardağı sirke

1,5 litre su

4 yemek kaşığı un

sıvı yağ

Terbiyesi için;

2 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

TERBIYELI İŞKEMBE ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI NEDİR?

İşkembeyi, iyice temizleyip bol suda yıkadıktan sonra haşlayın. İşkembeyi, arzuya göre sirkeli suda beklettikten sonra da haşlayabilirsiniz.Haşlama esnasında kullanılan kuru soğan, sarımsak, limon suyu gibi malzemeler işkembenin kokusunu alacaktır.

TERBİYELİ İŞKEMBE ÇORBASI NASIL YAPILIR?

İyi temizlenmiş 1 kilogram işkembenin üzerini geçecek kadar su ilave edip, işkembeler yumuşayana kadar yaklaşık 40 dakika haşlayın. İşkembe haşlandıktan sonra bir kevgir yardımıyla başka bir kaba aktarın.

Ayrı bir tavada 3 yemek kaşığı tereyağını eritip üzerine 3 yemek kaşığı unu ileve edin ve unun kokusu çıkana kadar kavurun; süzdüğünüz ve ılınmış olan haşlama suyundan tavaya azar azar ekleyin. Unun topaklanmaması için; bir çırpıcı yardımıyla hızlıca karıştırın.

Bu karışımı işkembeleri haşladığınız tencerenin içerisine sürekli olarak karıştırarak yavaş yavaş yedirin. Çorbanın terbiyesini hazırlamak için; 4 yemek kaşığı yoğurt, 2 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı tuz, 1 adet yumurta sarısı ve yarım limon suyunu ayr bir kapta çırpın.

Terbiye karışımını kaynamakta olan haşlama suyu ile ılıştırdıktan sonra çorba tenceresine azar azar ekleyin ve hızlıca karıştırın.

Son olarak, haşlanan işkembeyi çorbaya ilave edin ve kısık ateşte, 15 dakika kadar kaynatarak pişirin.

Servis Önerisi:

Sarımsakları rendeledikten sonra sirke ile karıştırın. Servis kaselerine aldığınız çorbayı, sarımsaklı sirke ilavesiyle sıcak olarak servis edin.

Afiyet olsun..