CHP’den AKP iktidarına “sağduyu” çağrısı

CHP’den AKP iktidarına “sağduyu” çağrısı
CHP’den AKP iktidarına “sağduyu” çağrısı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AKP’nin yapacağı mitinglerin ne AKP’ye ne de Türkiye’ye katkısı ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, AKP’nin yapacağı mitinglerin ne AKP’ye ne de Türkiye’ye katkısı olacağını belirterek “AKP neden güç kıyaslaması yapıyor. Yoksa iki gücün karşılaşmasının ya da çatışmasının provasını mı yapacak. Bunlar son derece tehlikeli ve geri dönüşü olmayan adımlar. AKP’yi sağduyulu olmaya davet ediyoruz” dedi. Toprak, başta Başbakan Tayyip Erdoğan olmak üzere AKP kurmaylarının demokrasiye, huzura ve toplumsal barışa hizmet etmeyen bir eylem ve söylem içinde olduklarını ifade etti. Başbakan’ın önceki gün yaptığı konuşmanın tüm yurtta tepkiyle karşılandığını belirten Toprak, diğer yandan polis şiddetinin artarak devam ettiğini ve bunun var olan gerilimi daha da artırdığını kaydetti.
CHP olarak kendilerinin insanları sağduyulu olmaya çağırırken AKP’nin iç barışı bozan çağrılar yaptığını ifade eden Toprak, “Biz gerginlikleri sonlandırmaya çalışırken AKP gerginlikleri tırmandırıyor. Biz medyayı doğru ve sağlıklı bilgiler vermeye davet ederken AKP medyaya gerçek olmayan haberler yaptırıyor. Belediyelerin imkanlarını kullanarak ve zorla miting alanına vatandaşlarımızı taşıyarak güç gösteri yapmak güçlü olmanın göstergesi değil, zayıf olmanın belirtisidir” dedi. AKP’nin demokrasi sınavını veremediğini belirten Toprak şöyle devam etti:

 


Ruh sağlığı bozuk

 


“Demokraside iktidar partisini protesto etmek son derece doğal bir eylemdir. Demokratik olmayan protestoculara karşı zor kullanmaktır. Yaşanan gelişmeler AKP’nin iktidarı kaybetmeye başladığını gösteriyor. Demokrasilerde iktidara gelmek nasıl normal bir süreçse iktidardan gitmek de normal bir süreçtir. AKP bunu anlamalıdır. Partiler iktidarını kaybedebilirler ama ruh sağlığını kaybetmemeli.”