Masum- Barzani görüşmesi

Masum- Barzani görüşmesi
Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum ile peşmerge başı Barani'nin Süleymaniye'de bir araya geldiği görüşmenin sonuçları belli oldu.

Irak'ta günlerdir ordunun operasyon düzenleyeceği iddia edilen ve Peşmerge'nin teyakkuza geçtiği Kerkük'te gerginlik devam ederken Süleymaniye'nin Dokan ilçesinde bir araya gelen peşmerge başı Mesud Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı Fuad Masum'un görüşmesinin sonuçları belli oldu.

Barzani'nin yardımcılarından Hemin Hawrami, Twitter'da yaptığı açıklamada, Irak'ın müzakelerin ön köşulu olarak sunduğu '25 Eylül'deki bağımsızlık referandumunu geçersiz kılın' maddesini reddettiklerini duyurdu.

​Öte yandan tarafların krizin barışçıl yöntemlerle çözülmesi isteklerini yinelediklerini vurgulayan Hawrami, Irak ordusundan gelen 'askeri tehditler' karşısında da kendilerini savunacaklarını söyledi.

KERKÜK'E MÜDAHALE YAPILACAK MI?

Öte yandan peşmergenin korsan referanduma dahil ettiği Türkmen kenti Kerkük'e yakın bir bölgede konuşlanan Irak askerinin Kerkük'ü peşmergenin elinden almak için operasyon başlatması beklenirken bölgedeki gerginlik sürmeye devam ediyor.

Irak güvenlik güçlerinin, peşmerge'ye Kerkük kent merkezindeki "havalimanı, askeri üsler ve petrol kuyularını" teslim etmesi için süre vermiş sürenin dolmasına rağmen peşmergeden bir adım gelmemişti.

İlgili Haberler