MEB'den 'Andımız skandalı' hamlesi

MEB'den 'Andımız skandalı' hamlesi
MEB'in Danıştay'a sunduğu temyiz dosyasında Andımız için geçen skandal ifadeler hakkında 3 kişinin görevden alındığı bildirildi. Konuya ilişkin AKP Sözcüsü Çelik'ten de açıklama geldi.

Danıştay'ın kararının ardından, Milli Eğitim Bakanlığı'nın sunduğu temyiz dilekçesinde Andımız için kullanılan skandal ifadelerin ardından 3 kişinin görevden alındığı duyuruldu.

Konuya ilişkin açıklama yapan AKP Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "MEB'de bir temyiz oluşturuluyor. Şimdiye kadar sahiplendiğimiz milli varlığımız, kimliğimizle ilgili son derece kapsamlı bir değerlendirme yapılıyor. Aslında temyiz dilekçesinde bunun verilmesi gerekirdi. Bu görüşe rağmen oradaki avukatlar tarafından bu paragraf oraya ekleniyor. Kontrol etmesi gereken bürokratlar da kontrol etmiyorlar. Avukatlarla ilişik kesilmiştir" ifadelerini kullandı.

Görevden alınanların MEB’in Hukuk Hizmetleri Genel Müdürü Hayati Cankaloğlu ile müdürlükte görevli 2 avukat olduğu öğrenildi.

Dilekçede Andımızı okuyan öğrenciler de papağana benzetilmiş ve “Öğrencilerin her gün ‘papağan gibi' tekrarlayacakları sözler yerine, konuşup tartışarak ve yaşayarak edinecekleri özellikler günümüz eğitiminin önemli bir kısmını oluşturmaktadır. Her sabah öğrencilerin sıraya sokulup tekrarlatılarak bir takım değerlerin kazandırılmaya çalışılması hem Türk Milli Eğitimi'nin benimsediği eğitim anlayışına hem de dünyada genel kabul gören eğitim bilim anlayışına uygun değildir” ifadelerine yer verilmişti.

İlgili Haberler