Meclis Genel Kurulunda ‘vatana ihanet’ tartışması!

Meclis Genel Kurulunda ‘vatana ihanet’ tartışması!
TBMM Genel Kurulu’nda tank palet fabrikasıyla ilgili yaşanan tartışmada, AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu ile CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, karşılıklı ‘vatana ihanet’ suçlamasında bulunarak birbirlerini televizyon kanalında tartışmaya çağırdı.

Meclis’te devam eden 2020 Bütçe Görüşmelerinde, AKP’li milletvekilleriyle CHP’liler arasında Tank palet fabrikası üzerinden ‘vatana ihanet’ tartışması yaşandı.

Genel Kurul’da konuşma yapan CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek'in, "Vatan topraklarının, silah fabrikasının Katar'a peşkeş çekildiği" iddiası üzerine söz alan AKP Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, bunun külliyen iftira olduğunu, aynen iade ettiğini söyledi.

Akbaşoğlu, "Katar değil, Almanya, İngiltere, İsrail, Otokar alsaydı başka bir şey mi söyleyecektiniz? Siz tankların üretilmesine, teröristlerin yok edilmesine mi karşısınız?" sorusunu yöneltti.

Fuat Oktay'ın konuşmasının bağlamından kopartıldığını ifade eden Akbaşoğlu, yürütmeye siyasi olarak eleştiri getiriliyorsa, yürütmenin de siyasi cevaplarına muhatap olunacağını kaydetti.

“KATAR ORDUSUNUN ŞİRKETİNİ ÖVÜNE ÖVÜNE ANLATAN SİYASETÇİYLE İLK KEZ KARŞILAŞTIM”

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç ise, tank palet fabrikasıyla ilgili hiç ihale yapılmadığını, ihalenin ALTAY tankıyla ilgili olduğunu belirtti.

Özkoç, Akbaşoğlu'nun, "Sadece palet üreten bir fabrika" dediğini belirterek, "Kendi ordusunun tesisini bu kadar küçülten, Katar ordusunun şirketini övüne övüne anlatan siyasetçiyle ilk kez karşılaştım." dedi.

Tank palet fabrikasındaki süreci anlatan Özkoç, "Bunun adı vatana ihanet, peşkeş değil de nedir? Grup Başkanvekili istediği televizyonda, yanına Milli Savunma Bakanını da alsın, tek başıma çıkıp milletin hakkını, hukukunu milletin karşısında anlatacağım." diye konuştu.

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal'ın, AKP sıralarına bağırarak laf atması üzerine TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, "Kahve mi burası? Genel Kurula yakışıyor mu bu yaptıklarınız." diye tepki gösterdi.

“TÜRKİYE KALKINACAK DİYE ÖDÜNÜZ KOPUYOR”

Daha sonra yeniden söz alan Akbaşoğlu, bu konuyu anasınıfı seviyesinde de üniversite seviyesinde de anlattıklarını vurguladı.

Özkoç'un, "Katar ordusunu övdüğü" sözüne yanıt veren Akbaşoğlu, konuşmasında Katar ve ordu kelimelerinin yan yana geçmediğini söyledi.

"Hodri meydan" diye seslenen Akbaşoğlu, "Teke tek, arzu ettiğiniz, istediğiniz ortamda, istediğiniz televizyonda sizinle bu konuyu konuşurum. Sizden teklif bekliyorum. Vatana siz ihanet ediyorsunuz, ihaneti siz yapıyorsunuz; tavır ve duruşlarınızla, ortaya koyduğunuz yaklaşımla. Milli strateji hedeflerine ket vurarak siz vatana ihanet ediyorsunuz. Türkiye kalkınacak diye ödünüz kopuyor. Milli tankımızı size rağmen yapacağız." ifadelerini kullandı.

Özkoç, Türkiye'nin savunma sanayisinin, başka orduya beş kuruş almadan teslim edildiğini, "Gece yatarken rahat uyuyamazsınız, yaşarken çocuklarınıza hesap veremezsiniz." dedi.