Meclis önündeki bekleyiş devam ediyor! Milletvekilleri bank taşıdı!

Meclis önündeki bekleyiş devam ediyor! Milletvekilleri bank taşıdı!
Onlarca baro başkanı ve avukatın Türkiye Büyük Millet Meclisi önündeki bekleyişi devam ediyor. Çankaya Belediyesi'nin avukatlar için yolladığı banklar Meclis'e alınmayınca CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP Milletvekili Ali Şeker bankları taşıdı.

Berkay BİGEÇ/YENİÇAĞ

TBMM Adalet Komisyonu’nda “Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi” görüşmeleri devam ediyor. Toplantıya katılamayan baro başkanları TBMM Çankaya Kapısı önünde toplantının bitmesini bekliyor.

Komisyon toplantısına katılmak isteyen baro başkanları, Meclis’e alınmayınca Çankaya Kapısı'nda beklemeye başladı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, CHP Grup Başkanvekilleri Özgür Özel ile Engin Altay, TBMM Çankaya kapısı önünde bekleyen baro başkanlarını ziyaret etti. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, baro başkanları ile görüşerek "İçeride Barolar ile ilgili yasa teklifi görüşülüyor iken Baro başkanlarının dışarıda bekletilmesi kabul edilemez" dedi.

MİLLETVEKİLLERİ BANK TAŞIDI

Çankaya Belediyesi, “çoklu baro” teklifi görüşmelerine katılmak için Meclis kapısında bekleyen baro başkanlarına bank gönderdi. Yetkililer bankların bekleme alanına sokulamayacağını söylemesi üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile CHP Milletvekili Ali Şeker bankları taşıyarak alana soktu.

eb8gk-xx0ay7tvj.png