Meclis’e taşındı: Rahim Cavadbeyli’yi neden bırakmıyorsunuz?

Meclis’e taşındı: Rahim Cavadbeyli’yi neden bırakmıyorsunuz?
İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi, Rahim Cavadbeyli konusunu yeniden Meclis gündemine getirdi. Bahşi, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’na seslenerek “Cavadbeyli’yi ne zaman serbest bırakacaksınız” diye sordu.

FATMA GÜL/YENİÇAĞ

Meclis’te yapılan bütçe görüşmeleri sert tartışmalar eşliğinde devam ediyor. Bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Feridun Bahşi, görüşmelere katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na tepki gösterdi.

Rahim Cavadbeyli’nin neden hâlâ gözaltında tutulduğunu soran Bahşi, “Rahim Cavadbeyli’nin İran’a iadesi uluslararası anlaşmalara göre mümkün değildir. Gözaltında tutulma sebebi İran’ın iade talebi midir yoksa başka bir sebep midir? İade edilmeyeceğine göre ne zaman serbest bırakılacaktır?” diye sordu.

Bahşi’nin Rahim Cavadbeyli hakkındaki konuşması şu şekilde:

"4 AYDIR GÖZALTINDA TUTUYORSUNUZ"

“Sorum Sayın Dışişleri Bakanımıza. Rahim Cavadbeyli, Tebrizli bir Türk’tür. Tebriz bölgesinde yoğun yaşayan Türklerin sorunlarını dile getirdiği için İran’dan ayrılmak zorunda kalmış, meşakkatli bir yolculuktan sonra 4 yıl önce Türkiye’ye gelmiştir. Birleşmiş Milletler Mülteciler Komiserliği denetiminde yaşayıp bir taraftan da Gazi Üniversitesi’nde doktora yapmış, 4 ay önce aniden İran’a iade edilmek üzere gözaltına alınmış ve hala gözaltındadır.”

“GÖZALTINDA OLMASININ BAŞKA BİR SEBEBİ Mİ VAR?”

“Rahim Cavadbeyli’nin İran’a iadesi uluslararası anlaşmalara göre mümkün değildir. Gözaltında tutulma sebebi İran’ın iade talebi midir yoksa başka bir sebep midir? İade edilmeyeceğine göre ne zaman serbest bırakılacaktır?”

İlgili Haberler