Meclis’te boş koltuk tartışması

Meclis’te boş koltuk tartışması
Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine geçilmesinin ardından Meclis yetkilerinin azaltıldığı tartışmaları yeniden alevlendi. AKP’li vekillerin Meclis oturumlarında yer almamaları dikkat çekti.

AKP’li vekillerin Meclis Genel Kurulu’ndaki son oturumlara katılması dikkat çekti. AKP’nin verdiği soru önergelerinde dahi AKP’li vekillerin katılmaması, Meclis’in önemsenmediği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile başlayan Meclis’in yetkileri tartışmalarını yeniden alevlendirdi.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabı üzerinden benzeri bir olaya dikkat çeken İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk, “TBMM’de @kemalcelik007 ve 104 Ak partisi Vekilinin imzaladığı kanun teklifi görüşülüyor. Ve iktidar sıralarında sadece 9 milletvekili genel kurulda. Bari teklifi imzalayan vekillerinizi genel kurulda hazır tutsaydınız. Ayıptır ayıp” ifadelerini kullanmıştı.

"BAHÇESİNDE VOLTA ATIN DİYE DEĞİL"

Öztürk’ün paylaşımının ardından konu Meclis’te de gündeme gelirken, yaşanan tartışmalar AKP’li vekiller ile İYİ Parti, CHP sıralarını karşı karşıya getirdi.

Fox TV'de yer alan haberi Twitter hesabından paylaşan Yasin Öztürk, "Millet bizi ⁦@TBMMGenelKurulu‘na memleket meselelerini konuşun,çözün diye gönderdi. Bahçesinde volta atın diye değil !!! İYİleştirilmiş ve Güçlendirilmiş Parlementer sistem acilen gelmeli. ⁦@TBMMresmi 1,5 sene önce çıkan khk’ları tasdikleyen noterlik olmamalı" dedi.

İlgili Haberler