Meclis’te skandal. Akşener’e hakareti savundular. Vekiller arasında arbede yaşandı

Meclis’te skandal. Akşener’e hakareti savundular. Vekiller arasında arbede yaşandı
TEDAŞ’ta Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Bora Ülker’in geçtiğimiz Ağustos ayında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yönelik hakaret dolu paylaşımlar Meclis KİT Komisyonu’nda tansiyonun yükselmesine neden oldu. Vekiller arasında arbede yaşandı.

İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, Meclis Kamu İktisadi Teşekkülleri Komisyonu’nda İYİ Parti lideri Meral Akşener’e hakaret eden TEDAŞ Genel Müdür Yardımcısı Bora Ülker’i gündeme getirdi.

Suç duyurusunda bulunduklarını dile getiren ve konuya ilişkin TEDAŞ’a yazdıkları yazıya gelen cevaba tepki gösteren Dikbayır, “Burada, hakim gibi, savcı gibi karar verilmiş bize de böyle saçma sapan bir yazıyla bildirilmiş” ifadelerini kullandı.

Dikbayır’ın açıklamalarının ardından, İYİ Parti İstanbul Milletvekili Ümit Beyaz, İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk ve İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar’ın da bulunduğu komisyonda tansiyonun yükseldiği, İYİ Partili ve AKP’li vekiller arasında itiş kakışa dönen tartışmalar yaşandığı öğrenildi.

Ümit Dikbayır’ın açıklamaları şöyle:

“Biz savcılığa suç duyurusunda bulunduk bir bürokratın Meclis’te grubu olan bir partinin genel başkanına böyle hakaret etmesi kabul edilebilir bir şey değil. Biz hem suç duyurusunda bulunduk hem de kurumunuza bir yazıyla bunu bildirdik. Kurumunuzdan şöyle bir cevap geldi; Öncelikle belirtmek gerekir ki kurumumuzda Bora Niyazoğlu (Bora Ülker) isminde herhangi bir personel görev yapmamaktadır. Niyazoğlu lakabıdır. Ancak dilekçenizin ekinde yer alan belgelerde söz konusu Twitter hesabının teşekkülümüz Genel Müdür Yardımcısı görevini yürüten Sayın Bora Ülker’in fotoğrafları kullanılarak oluşturulduğu anlaşılmıştır.

Yani bir karar verilmiş burada, hakim gibi, savcı gibi karar verilmiş bize de böyle saçma sapan bir yazıyla bildirilmiş. Yazının altına da Zübeyir Çalışkan ve Mahmut Yavuz imzaları var. Şimdi ben bir kere daha sormak istiyorum. Hala savcılıkta soruşturması devam eden bu vatandaşla ilgili görüşmemiz böyle devam edecek midir? Ben bunun tutanaklara geçirilmesini istiyorum sizden de bir cevap bekliyorum Sayın Başkan.”

DİKBAYIR TWİTTER HESABINDAN PAYLAŞTI

Öte yandan söz konusu tartışmayı ve açıklamalarının yer aldığı görüntüyü Twitter hesabından paylaşan İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “Devletin Kurumlarını öyle bir hale getirdiniz ki çalışanlarının edepsizliklerini kapatmak için kurum müdürleri kendilerini hakim, savcı yerine koymaya başladı! Bu ukalalığı yüzlerine çarpmak da yine bize düştü... @TEDASKurumsal” ifadelerini kullandı.