Medya mensuplarına vurulacak aşı sus payı mı. Bayram değil seyran değil basın mensuplarına aşı hakkı neden tanındı

Medya mensuplarına vurulacak aşı sus payı mı. Bayram değil seyran değil basın mensuplarına aşı hakkı neden tanındı

Medya’nın Sicil Amiri Eray Erollu yazdı...

Öğretmenler, askerler, polisler dururken gazetecilerin aşı sıralamasında öne alınması dikkat çekti. Sağlık Bakanlığı''nın korona virüsü aşısında öncelikli gruba gazetecileri de eklemesi tartışmaları da beraberinde getirdi. Öğretmenler, askerler, polisler dururken gazetecilerin aşı sıralamasında öne alınması dikkat çekti. 

Basın kartı taşıyanlar ile aynı mesleği yapmalarına rağmen basın kartı olmayanlara aşı hakkı tanınmaması tartışma yarattı.

Özellikle internet medyasında çalışan ve bu öncelikten yararlanamayacak olan binlerce kişi ile 212 sayılı kanuna göre çalışan ancak bekleme süresi dolmadığı için basın kartlarını henüz almamış olanlar ve basın kartı çeşitli nedenlerden dolayı iptal edilenlerin aşıdan yararlanamayacak olması tartışmaları da beraberinde getirdi.

Turkuaz basın kartı taşıyan gazeteciler Sinovac veya Biontech aşısını tercih edebilecekler. Sağlık ocaklarında aşı olmak isteyen gazetecilere Sinovac aşısı yapılırken, devlet hastanelerini tercih eden gazetecilerin "enabız" üzerinden doldurdukları başvuru formunda isterlerse Biontech aşısını da olabiliyorlar. Emekli olan ve sürekli basın kartı taşıyan gazeteciler de aşı takviminde öncelikli sayıldı. 

Yaşanan bu durum nedeniyle gazeteciler arasında ayrımcılık yapıldığı gündem oldu. Bir kesim Sağlık Bakanlığı''nın turkuaz renkli basın kartı taşıyan gazetecileri aşı takviminde öncelikli saymasını sus payı olarak yorumladı. 

Aşı ile ilgili olumsuz haberlerin üzerine sünger çekilmesi için bu kararın alındığını savunan kesimler ile buna karşı çıkan gazeteciler arasında da fikir çatışması yaşanmaya başladı.

Yazarın Diğer Yazıları