AKP'deki büyük çöküşü canlı yayında açıkladı. Ünlü anketçi hiçbir zaman böyle bir anket görmedik dedi

AKP'deki büyük çöküşü canlı yayında açıkladı. Ünlü anketçi hiçbir zaman böyle bir anket görmedik dedi
Beklenen seçime az bir süre kalmışken kurumlar tarafından gerçekleşen anketlerde AKP oy kaybetmeye devam ediyor.

MAK Araştırma Başkanı Mehmet Ali Kulat gazeteci Lale Özan Arslan’ın konuğuydu. Mehmet Ali Kulat, AKP iktidarının sonunu geldiğini verdiği bir oranla ortaya koydu.

Son yaptığı seçim anketinde vatandaşa sorulan “ekonomi nasıl yönetiliyor” sorusuna yüzde 83 oranına kötü yönetiliyor cevabı geldiğini belirten Mehmet Ali Kulat bu oranın Türkiye’nin AK Parti iktidarından memnun olmadığını ortaya koyması için yeterli olduğunu ifade etti.

"HİÇ BİR ZAMAN BÖYLE BİR ORAN GÖRMEDİK"

Mehmet Ali Kulat vatandaşın AK Parti’den menün olmadığı konusunda ittifaka vardığını şu sözlerle aktardı:

“14 ilde bugün itibariyle ekiplerimiz çalışıyor. Çok net bir şey söyleyeyim. Saha tamamen seçime odaklanmış durumda. Bize yaşlıdan gence herkesin sorduğu tek soru ‘seçim ne zaman’ .  Bunun en büyük nedeni ekonomi ilk defa bu kadar kötü yönetililiyor. Bu ayki yapmış olduğumuz araştırmada ekonominin kötü yönetildiğini söyleyen seçmen oranı yüzde 83. Hiçbir zaman böyle bir oran görmedik. Bu oran ittifakla demektir. Herkes oy birliğiyle ekonomi kötü yönetiliyor diyor.”
Son seçim anketinde ortaya çıkan yüzde 83’lük “ekonomi kötü yönetiliyor” oranının müthiş bir oran olduğunu söyleyen Mehmet Ali Kulat “İşin kötü tarafı bu kötü yönetimle ilgili hükümet bunu hiç üzerine almıyor. Tek söyledikleri evet ekonomi iyi değil ama bu gelenlerde iyi yönetemez diyorlar. Niye yönetmesin. Denediniz mi test mi ettiniz ” diye konuştu.

İlgili Haberler