Mehmet Ekici kimdir?

Mehmet Ekici kimdir?
Bu sezon Ersun Yanal’ın göreve gelmesiyle beraber yükselişe geçen Mehmet Ekici spor gündeminin en çok konuşulan ismi oldu. Sporseverler Mehmet Ekici kimdir, kaç yaşında? sorularını sorarken Mehmet Ekici son dönemde Fenerbahçe’nin değişmez ismi oldu.

Başarılı grafiği ile dikkat çeken Mehmet Ekici, Ersun Yanal’ın göreve gelmesinin ardından 4 Süper Lig maçında ilk 11’de şans buldu. Peki Mehmet Ekici kimdir?

MEHMET EKİCİ KİMDİR?

Futbola SpVgg Unterhaching takımında başlayan Mehmet Ekici daha sonra Bayern Münih altyapısına geçti. Bayern Münih II takımıyla maçlara çıkan Ekici 2009-10 sezonunda daha etkili bir performans gösterdi ve 29 maçta 12 gol kaydetti. Sonraki sezonlarda Bayern Münih’in A takım kadrosunda yer alan Mehmet Ekici, 2010-11 sezonuyla birlikte daha fazla forma şansı bulabilmek için Nürnberg’e kiralandı. 2011-2014 yılları arasında Werder Bremen’de kariyerini sürdüren oyuncu yaşadığı sakatlıklar nedeniyle istenilen performansı gösteremedi. 2014-2015 sezonunda ise birçok teklif içerisinden 1,5 milyon Euro bonservis bedeliyle Trabzonspor’a transfer oldu. Trabzonspor kariyerinde özellikle attığı frikik golleriyle dikkatleri üzerinde çekti. Fenerbahçe’ye transferi sürecinden kadro dışı kalan Ekici, 5 Haziran 2017 günü Fenerbahçe’ye transfer oldu.

Mehmet Ekici, Trabzonspor ve Fenerbahçe formalarıyla Süper Lig’de görev yaptığı 83 maçta 18 gol kaydetti.