Mehmet Özhaseki, Gökçek sorusuna böyle cevap verdi

Mehmet Özhaseki, Gökçek sorusuna böyle cevap verdi
AKP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, katıldığı canlı yayında Melih Gökçek'e ilişkin bir soruya da cevap verdi.

AKP'nin Ankara Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki CNN Türk'te katıldığı 40 programında Buket Aydın'ın sorularını yanıtladı.

Melih Gökçek'e ilişkin bir soruya da cevap veren Özhaseki, "O biraz daha gündemi yakından takip edip siyasetin içinde. Ben ise asla onu yapmıyorum. Elbette benim de siyasetle ilgili görüşlerim ve fikirlerim var. Ancak belediye başkanının bunları söylemesi doğru değil diye düşünüyorum. Bunun için ne tweet atıyorum ne de bir başkasına cevap vermeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Özhaseki'nin açıklamaları şöyle:

"En zor soruya geldik. Melih Bey ile neredeyse 30 yıldır tanışıyoruz. Belediyecilik zamanımızda kendisiyle çok sayıda istişare yaptık. Siz burada ne yaptınız? Biz bu konuda şunları yapıyoruz gibi… Değişik komisyonlar olur hükümetler zamanında, kanunlar olur. Hemen hemen hepsinde Melih Bey ile bir araya geldiğimiz ortamlar oldu. Arkadaşlığımız da var. O yüzden küs falan değiliz. Ancak Ankara’da ne anlatsam gazeteciler bunu ‘Haseki söylediğine göre Melih Bey’e cevap verdi.’ Olarak düşünüyor. Bu doğru bir şey değil. Ben kendimi anlatıyorum. 25 yıllık kamu görevlisiyim ve o yıllarda izlediğim yolu anlatıyorum. Melih Bey ile çalışma tarafımız birbirine çok benzer ve çok çalışırız ama tarzlarımız birbirine benzemez. O biraz daha gündemi yakından takip edip siyasetin içinde. Ben ise asla onu yapmıyorum. Elbette benim de siyasetle ilgili görüşlerim ve fikirlerim var. Ancak belediye başkanının bunları söylemesi doğru değil diye düşünüyorum. Bunun için ne tweet atıyorum ne de bir başkasına cevap vermeye çalışıyorum. Şehirdeki sivil toplum örgütleri ya da üniversiteler ile kavgalı değilim. Benim yönetim anlayışım içerisinde kazan kazan formülü var. Esnaf ile ilgili bir şey yapacaksam onlarla konuşmadan asla bir şey yapmam. Üniversitelerle ilgili bir karar alacaksam oradaki rektör ve senato ile görüşmeden asla karar almam. Şimdi ben bunları anlattığımda gazeteciler melih Bey’e cevap verdiğimi zannediyor. Aslında öyle değil. 


Melih Bey’in Ankara’ya çok emek vermiş bir insan ve Ankara üzerinde ciddi bir ağırlığı var. Sevilir-sevilmez bunlar ayrı şeyler. Kampanyada yer almak Melih Bey’in takdirinde. Destek verirse mutlu eder destek vermezse küsecek değiliz. "

İlgili Haberler