Melih Bulu'nun ilk 100 hayaliydi, suya düştü. Boğaziçi Üniversitesi 287.sıraya geriledi

Melih Bulu'nun ilk 100 hayaliydi, suya düştü. Boğaziçi Üniversitesi 287.sıraya geriledi
Son üç yıldır üst üste 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri' sıralamasında ilk 200'de olan Boğaziçi Üniversitesi, bu yılki listede 287'nci olabildi. Akıllara Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından rektör olarak atanan ve sonrasında görevinden alınan Melih Bulu'nun "Boğaziçi’ni ilk 100’de görmek istiyorum" sözleri geldi.

ABD merkezli US News & World Report, "Dünyanın En İyi Üniversiteleri 2022" raporunu açıkladı. Boğaziçi Üniversitesi, sıralamada Türkiye’de ilk, dünyada ise 287’nci sırada yer buldu.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, önde gelen yükseköğretim kurumları derecelendirmeleri arasında gösterilen söz konusu sıralamada, bu yıl 90''ı aşkın ülkeden 1750 yükseköğretim kurumu, global-bölgesel araştırmalarda saygınlık, yayın, kitap, konferans sayısı, toplam atıf, uluslararası iş birlikleri ve yayımlanan kitap gibi 13 kritere göre değerlendirildi.

FİZİK''TE 97. OLDU

Sıralaması kapsamında 43 önde gelen alanda da listeler paylaştı. Boğaziçi Üniversitesi alanlara göre hazırlanan sıralamalarda en iyi dereceyi 100 üzerinden 71.7 puanla yerleştiği 97’ncilikle fizikte yakalarken, mühendislikte 332, bilgisayar bilimlerinde 368, kimyada ise 402’nci sırada yer aldı.

MELİH BULU İLK 100 HEDEFİNİ AÇIKLAMIŞTI

Listenin açıklanması sonrası Boğaziçi Üniversitesi''ne Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanan Melih Bulu''nun sözleri geldi. Bulu, üniversiteyi ilk 100''e sokmayı hedeflediğini söylemişti.

Ancak yayımlanan rapor sonrası üniversitenin 87 basamak gerileyerek 287.sırada olduğu görüldü.

Bulu, kendisini atayan Erdoğan tarafından temmuz ayında görevden alınmış, yerine Naci İnci atanmıştı.

İlgili Haberler