Suriye’ye saldırana karşılığı İran verir!

Suriye’ye saldırana karşılığı İran verir!
Suriye’ye saldırana karşılığı İran verir!

İran’ın dini lideri Ali Hameney’in danışmanı Ali Ekber Velayeti, keskin bir çıkış yaptı: İslami uyanış sürecinin dur

İran’ın dini lideri Ali Hameney’in danışmanı Ali Ekber Velayeti, keskin bir çıkış yaptı: İslami uyanış sürecinin durdurulması için siyonistlere karşı mücadelenin altın halkası Suriye hedef seçildi. Bu yüzdendir ki, Suriye’ye bir saldırıyı İran’a ve müttefiklerine yapılmış sayarız!

 

Sözlerİne “Suriye lojistik destek vermeseydi, Hizbullah 33 gün ve Hamas da 22 gün savaşında İsrail’e karşı zafer elde edemezdi” diyerek devam eden Velayeti, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada da Suriye’yi ’kırmızı çizgi’leri olarak ilan etmişti.

 

İran’dan sert uyarı

 

İsrail’e karşı mücadelede Suriye’nin rolüne vurgu yapan dini lider Ali Hameney’in Danışmanı Ali Ekber Velayeti, “Bu yüzdendir ki Suriye’ye yapılan saldırı, İran’a ve müttefiklerine yapılmış sayılır” dedi

 

İran, Suriye’ye olası bir saldırının kendisine ve müttefiklerine yapılmış sayılacağını bildirdi. Dini lider Ali Hameney’in, Uluslararası İlişkilerdeki Danışmanı Ali Ekber Velayeti, Suriye’deki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu. Bölgedeki İslami uyanış sürecinin durdurulması için Suriye’nin hedef seçildiğini belirten Velayeti, “Siyonistlere karşı mücadele edenlere muhalif olan bölgedeki gericiler ve Batılılar, Suriye’ye saldırarak aslında direniş hattının altın halkasına saldırıyorlar” dedi. “Suriye lojistik destek vermeseydi, Hizbullah 33 gün ve Hamas da 22 gün savaşında İsrail’e karşı zafer elde edemezdi” diyen Velayeti, Suriye’nin bölgedeki direnişte çok önemli bir rol oynadığını ifade etti. İsrail’e karşı mücadelede Suriye’nin rolüne vurgu yapan Velayeti, “Bu yüzdendir ki, Suriye’ye saldırı, İran’a ve müttefiklerine yapılmış sayılır” diye konuştu. Velayeti, bir süre önceki açıklamasında da Suriye’yi kırmızı çizgileri olarak tanımlamış, bu ülkeye olan açık desteğini yinelemişti.

 

Esad atakta

 

Suriye ordusu Humus kentine saldırıya geçti. Sünni halkın ve muhaliflerin yoğunlukta bulunduğu Humus’u iki taraftan ablukaya alan Suriye ordusu, kente giriş ve çıkışları kapattı. Şehrin batı ve güney kısımlarında en az 15 bin sivilin mahsur kaldığı belirtiliyor. Kritik yolları ve kavşakları kontrol altına alan Suriye ordusu şehirden çıkmak için kendileriyle anlaşmak isteyen sivillere de izin vermedi. Ordu şu anda Akdeniz kıyılarına ulaşımı sağlayan ana yolları da kontrol etmiş durumda. Şam yönetimi başlatılan kara harekatı ile ilgili bilgi vermezken, yayın yapan medya kuruluşları Humus temizliğinin başladığını duyurdu.

 

Sığınmacılara çağrı

 

Suriye’deki Devlet Başkanı Beşşar Esad yönetimi, iç savaştan dolayı ülkeyi terkeden yüz binlerce sığınmacıya “geri dön” çağrısı yaptı. Suriye’nin resmi haber ajansı SANA’dan yapılan açıklamada, Esad yönetiminin yasal ve yasadışı yollardan Suriye’den ayrılanların, ülkeye dönmelerinde kolaylık sağlayacağı belirtildi. Açıklamada, uzlaşma görüşmelerine katılacak muhaliflerin de ülkeye girmesine izin verileceği vurgulandı.