Siyasi risk sigortası yaptırdıkları ortaya çıkmıştı! Meral Akşener: Rantın 5 atlısına kötü haberim var

Siyasi risk sigortası yaptırdıkları ortaya çıkmıştı! Meral Akşener: Rantın 5 atlısına kötü haberim var
İYİ Parti lideri Meral Akşener, hasta garantili hastane ve kira gibi uygulamalarla kamu kaynaklarını talan eden ihaleleri alan 5 müteahhite kötü haberi verdi. Alınan ihaleleri inceleteceklerini belirten Akşener, "Ondan sonrası sizinle, yolsuzluklarınızı finanse ettirdiğiniz kredi kuruluşları arasında" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, sosyal medya hesabından ''Rantın 5 atlısı'' olarak tarif ettiği 5 müteahhitin aldıkları ihalelere ''Siyasi Risk Sigortası'' yaptırmalarına ilişkin "İstediğiniz sigortayı yaptırın, bizim için hiç fark etmez. İktidara geldiğimizde o sözleşmeleri tek tek inceleteceğiz. Ondan sonrası sizinle, yolsuzluklarınızı finanse ettirdiğiniz kredi kuruluşları arasında" ifadesini kullandı.

Grup Toplantısında konuya ilişkin konuşmasının videosunu paylaşan Akşener, "Rantın 5 atlısına kötü bir haberim var" diyerek konunun takipçisi olduğu mesajını verdi.

Akşener paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Rantın 5 atlısına kötü bir haberim var: İstediğiniz sigortayı yaptırın, bizim için hiç fark etmez. İktidara geldiğimizde o sözleşmeleri tek tek inceleteceğiz. Ondan sonrası sizinle, yolsuzluklarınızı finanse ettirdiğiniz kredi kuruluşları arasında… Bizi ilgilendirmez."

İşte Akşener''in o paylaşımı:

MERAL AKŞENER: "KENDİLERİNE KÖTÜ BİR HABERİM VAR"

Meral Akşener, İYİ Parti Grup Toplantısı''nın bu bölümünde şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir diğer gudubet uygulama da, şehir hastaneleri. Şehir hastanelerini inşa eden ve işleten yandaş şirketlere, her yıl milyarlarca lira kira ödüyoruz. 2021 yılında, 14.3 milyar lira ödendi. Ayrıca bu hastanelere, tam 25 yıl garanti verildi. Üstelik bu garanti ödemeleri, döviz kurundaki değişikliklere göre güncelleniyor. Yani, Türk lirasında bu sene yaşanan ciddi değer kaybıyla birlikte, kira ödemeleri birkaç kat artacak. 

İşin acı tarafı da ne biliyor musunuz?

Şehir hastanelerinin 3 yıllık kiralarıyla, yatırım maliyetleri karşılanabiliyor. 22 yıl boyunca ödenen kiralar da, şehir hastanelerini yapan ve işleten şirketlerin kârı oluyor.

Yani, Türk doktorunun özlük hakları için kullanacağımız kaynağı, Türk Milleti’nin ilaç harcamalarını desteklemek için kullanacağımız bütçeyi, Sayın Erdoğan’ın rantçılarını zengin etmek için kullanıyoruz.

Bitmedi, dahası var. Rantın 5 atlısı, bir de gidip, utanmadan, Dünya Bankası’nın, yatırım sigortası birimi, MIGA’ya, sözüm ona yatırımları için, siyasi risk sigortası yaptırmışlar. Bu vesileyle, yolsuzluğu da sigortalamak mümkünmüş, onu da öğrenmiş olduk…

Sigortada tarif edilen siyasi risklerden biri de kamulaştırma.

Yani bu fevkalade zeki arkadaşlar, Ak Parti iktidarı sona erdiğinde, yaptıkları onca usulsüzlük ve yolsuzluk açığa çıktığında, yeni gelen hükümet, kamulaştırmaya başvurmasın diye, bu yola başvurmuşlar.

Yalnız maalesef kendilerine kötü bir haberim var:

İstediğiniz sigortayı yaptırın, bizim için hiç fark etmez. Yolsuzluk, her yerde yolsuzluktur. Usulsüzlük, her yerde usulsüzlüktür. Hırsızlık, her yerde hırsızlıktır. Hiç kusura bakmayın. İktidar geldiğimizde, ki aslanlar gibi geliyoruz; o hastanelerin sözleşmelerini, tek tek inceleteceğiz. İhalelerdeki usulsüzlükleri, sözleşmelerdeki hukuka aykırılıkları, şirketlerin, sözleşmelere uymayan işlemlerini, birer birer tespit edeceğiz. Ve uluslararası hukuku kullanıp, gerekirse tek taraflı olarak feshedeceğiz. Ondan sonrası, sizinle yolsuzluklarınızı finanse ettirdiğiniz, kredi kuruluşları arasında…

Bizi ilgilendirmez."

İlgili Haberler