Meral Akşener'den Erdoğan'ın o sözlerine sert tepki!

Meral Akşener'den Erdoğan'ın o sözlerine sert tepki!
Yerel seçim çalışmalarına hız kesmeden devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın muhalefet için terörist ithamlarına sert tepki gösterdi. Akşener, "Teröristler rahatsız olmasın diye Türk bayrağını kaldırdınız" dedi.

YENİÇAĞ/İSTANBUL

Yerel seçimlere sayılı günler kala çalışmalarına devam eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Manisa'da vatandaşlarla buluştu.

Yoğun ilgiyle karşılanan Akşener, gündemle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün katıldığı ortak yayında "En son ne zaman iki yumurta kırıp ekmek bandınız sorusuna cevap veren Erdoğan, "Ucuzu söylüyorsun sen, 2 yumurta kırmak ne demek. Her zaman yapıyoruz. Evdeki arkadaşlar hazırlığı yapıyorlar. 3 yumurta gerekir. Bazen kavurma, bazen pastırma" sözlerine sert tepki gösterdi.

Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a "Demiş ki, ‘her gün üç yumurta pastırma ya da kavurma ile yiyorum. Günde bir öğün üç yumurta, 100 gram pastırma ya da kavurma ile yersen, bir ayda 2 bin 18 lira yapıyor. Ayıptır be ayıp" sözleriyle yüklendi.

Erdoğan'ın muhalefete 'terörist' ithamlarına da cevap veren Akşener, "Şimdi bunları konuşturmamak için hepimize; illet, zillet, terörist diyorlar. Karşınızda sizin Meral Akşener var. O söylediklerinizin hepsini kendiniz yaptınız. Dolmabahçe Sarayı’nda PKK’nın programını okudunuz. Akil adamlarınız vardı nereye gittiler. Çadır mahkemelerinde, teröristler rahatsız olmasın diye Atatürk’ün, Türk Bayrağı’nın resmini kaldırdınız be! Bunları Millet İttifakı mı yaptı? Burada kaç insanımız var 5 harfli. Meral, Kemal, Temel 5 harfli. E, Recep de 5 harfli.” ifadelerini kullandı.

Akşener'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“MAZOT ÇİFTÇİYE 6-6,5 LİRA GEMİCİKLERE BEDAVA”

“Allah’ın izniyle bu dedikodu, bu korkutma, bu tehdit siyasetini hep birlikte bitireceğiz inşallah. Bunlar neden oluyor biliyor musunuz? Söyleyecek şeyleri kalmadı. Türkiye eksi 3 küçülmüş, işsiz sayılı 4 milyon 302 bine çıkmış. Buna verecek bir cevapları yok. Çiftçi perişan. Köylü mazotu kullanıyor 6-6,5 liradan. ÖTV’yi kaldırın, dedik kaldırmadılar. Gemiciklere ise bedava mazot... Böyle bir sitemin içinde, “Çiftçi pahalıya üretiyor, ekmesin” diyorlar. E, ekmeyince ne yapacak bu insanlar? Ne ile geçinecekler?”

“İTHAL ETTİĞİMİZ ANGUSUN SAMANINI DA İTHAL EDİYORUZ”

“Bilerek, Türkiye’de bitirmek istiyorlar. Buna hep birlikte direneceğiz. Çünkü bu ilke tarımda kendine yeten ülkelerden biriydik. Bunlar geldi tarımı bitirdi. Tek bir nohut için ithalat açıldı. Bir baktık Türkiye’de üretimi bitmiş; buğday, mercimek, nohut ithal eder hale geldik. Hayvanı ithal ediyoruz. İthal ettiğimiz angusun yediği samanı da ithal ediyoruz. Fransa’dan arpa ithal ediyoruz. Tarım bakanınının göğsüne Fransızlar madalya taktı. Ben köylü kızıyım, arpa her bir arazide olur. En kıraç arazide yetişir. Madem bu kadar ithalat yapıyorsunuz, ektirin kardeşim. İndir mazotu indir!”

"Biz, ekonomiyi EYT’leri işsiz gençleri, 82 puanla mülakatta elenip 55 puanlık yandaş çocuklarının tayinlerini konuşmaya devam edeceğiz. Tencere kaynatmakta zorlanan kadınlarımızı konuşmaya devam edeceğiz. Bu ülkede 81 milyon insan birbirinin kardeşidir, canıdır ciğeridir."

Yanındaki kişinin Türkiye Cumhuriyeti kimliğini gösteren Meral Akşener, “Ağa da budur, paşla da budur, torpil de budur” ifadesini kullandı, “Bunun dışında ayrımcılık yapmayacaksın” sözleriyle Manisa Akhisar adayı Besim Dutlulu'ya seslendi.

"EVİNİN KAPISINA ADAMLAR GELİP BASKIN VERMİŞ BİR AKŞENER VAR KARŞINDA"

"Bunların düşmanlaştırmaya çalıştığı insanımızı bu ruh haline girmesine engel olacağız. Sayın Erdoğan, Akhisar Meydanı’ndan sesleniyorum. Senin iktidarında, hakarete uğramış, evinin kapısına adamlar gelip baskın vermiş bir Akşener var karşında. Ama enişteler, damatlar, kayınçolar Saray’da 50 bin lira maaşla çalışırken, üzüm üreticileri, emekliler ne yapsın? Kendine yüzde 26 zam yaptın, bu emekliler torunlarının cebine harçlık koyamıyorlar. Senin her şeyini devlet karşılarken 78 bin liraya maaşını çıkarttın. Ayıptır be ayıptır."

“DOLMABAHÇE SARAYI’NDA PKK’NIN PROGRAMINI OKUDUNUZ”

“Tunus’tan zeytinyağı ithal ediyoruz. Ayıptır be! Manisa’ya ayıptır, Akhisarlıya ayıptır. İlaç, gübre, mazot fiyatı alıp gitmişse domates üreticisi ne yapsın? Afrin’den de zeytin getiriyorlar. Yazık be yazık! Sen kendi zeytinini teşvik et, dünya markası yap. Böyle bir şey olabilir mi? Bilerek, isteyerek ithalat yapsınlar diye tarımı bitiriyorlar. Hangi ürünü ithal ettiysek devamı gelmiş, artık ürünün ithalatçısı olmuşuz. Şimdi bunları konuşturmamak için hepimize; illet, zillet, terörist diyorlar. Karşınızda sizin Meral Akşener var. O söylediklerinizin hepsini kendiniz yaptınız. Dolmabahçe Sarayı’nda PKK’nın programını okudunuz. Akil adamlarınız vardı nereye gittiler?. Çadır mahkemelerinde, teröristler rahatsız olmasın diye Atatürk’ün, Türk Bayrağı’nın resmini kaldırdınız be! Bunları Millet İttifakı mı yaptı? Burada kaç insanımız var 5 harfli. Meral, Kemal, Temel 5 harfli. E, Recep de 5 harfli.”

"AYIPTIR BE AYIP"

"Demiş ki, ‘her gün üç yumurta pastırma ya da kavurma ile yiyorum. Günde bir öğün üç yumurta, 100 gram pastırma ya da kavurma ile yersen, bir ayda 2 bin 18 lira yapıyor. Ayıptır be ayıp. Şimdi varlık kuyruğuna giriliyor, insanlar 1 saat kuyruk bekliyor. Buna karşın Saray’da özel çay, sonra vatandaşa 100 gramlık 250 gramlık çay at kafasına"

"NEREDE KARDEŞİM 3600"

"İnsanları birbirine düşürüyor. Bir belediye eksik alsan ne olur? Yok hepsini alacak. Bütün bunlar o ‘milletin adamı’ denilen, o dönemden bugünlere gelindi. 31 Mart’ta bu kulağı şakırt diye çekeceksiniz. Ve göreceksiniz herkes otobüslerin üzerinden eğilip sizlerin gözlerinin içine bakacak. Bize ‘yalancı’ diyor. 3600’ü seçim boyu söyledim kardeşim nerede 3600. Esnaf yanıyor. 10 bin lira kira ödenen dükkanlarda günlük 200 lira satış yapılıyorsa elbet de ekonomi kötü olacak"

"Seçmen velinimet olmalıdır. Seçmenin velinimet olabilmesi için o kulağın çekilmesi lazım. Her iki arkadaşım da sizin oluşturduğunuz bütçeleri israf etmeyecekler, yandaş zengin etmeyecekler, çalmayacaklar, çaldırmayacaklar."

İlgili Haberler