Mercimek köftesi nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?

Mercimek köftesi nasıl yapılır? Malzemeleri ve püf noktaları nelerdir?
Çayın yanına yakışan tariflerden biri olan Mercimek köftesinin bazı püf noktaları bulunuyor. İşte Mercimek köftesinin yapılışı, hazırlanışı ve püf noktaları…

Herkesin severek yediği, eşsiz bir lezzete sahip olan mercimek köftesi tarifinin püf noktalarına dikkat etmek gerekiyor. Özellikle roka ve marulla eşsiz bir tada kavuşan mercimek köftesi evde kolaylıkla yapılıyor.

İşte iyi bir mercimek köftesi için yapılması gerekenler:

MALZEMELER NELER?

1,5 su bardağı ince bulgur

3 su bardağı sıcak su

1,5 su bardağı kırmızı mercimek

2 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı biber salçası

1 çay bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

5 adet taze soğan

½ demet maydanoz

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı karabiber

MERCİMEK KÖFTESİ NASIL YAPILIR?

Öncelikleri mercimekleri yıkayıp tencereye koyun, ardından 3 su bardağı su ile kaynatın. Suyunu çekmeye yakın mercimeği ocaktan alın ve bulguru içine atarak kapağını yarım saat kadar kapalı tutarak bekletin.

Küp halinde doğradığını soğanları yağda 2-3 dakika kadar kavurduktan sonra biber salçası, domates salçası, tuz, pul biber ve kimyonu da ekleyin ve 1-2 dakika daha kavurun.

Yarım saat bekleyen bulgur ve mercimek harcına soğanlı harcı ekleyin.Taze soğanları ve maydanozu da ince ince doğradıktan sonra harca ekleyin

Tüm malzemeler birleşene ve toparlanana kadar yoğurun ve yoğurduğunuz harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak avuç içinizde sıkarak şekil verin.

Ve mercimek köfteniz hazır. Tercihinize göre marul veya roka yapraklarıyla süsleyebilirsiniz.

PÜF NOKTALARI NELER?

Mercimek köftesini miktarı ile su miktarını uyumu oldukça önemlidir. Çok kuru olmaması gerekiyor.

Bulgurun kendisini çekmesi için tencere kapağı mutlaka kapalı tutulmalı.

Salçalı sos mercimeğe eklenirken sıcak olmalı.

Özellikle köfteleri yoğururken malzemelerin birleşmesi önemli.