Her dediği çıkan Meriç Köyatası istifayı da 1 ay önceden bilmişti

Her dediği çıkan Meriç Köyatası istifayı da 1 ay önceden bilmişti
Berat Albayrak’ın istifasının yıl dönümünde paylaşım yapan Doğru Parti Genel Başkan yardımcısı, ekonomist Meriç Köyatası, Albayrak’ın istifasını 1 ay önce nasıl tahmin ettiğini yazdı.

Yazdıklarını yeniden açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden Instagram paylaşımı ile istifa edeli tam bir yıl oldu.

İstifanın yıl dönümünde paylaşımda bulunan ekonomist Meriç Köyatası ise istifa kararını Albayrak’ın kararından bir ay önce öngördüğünü hatırlattı.

Facebook hesabından paylaşımda bulunan Köyatası, “Damat beyin istifasının birinci yılı dolmuş… İstifasından bir ay önce ‘ekonomiyi öyle bir hale getirdi ki, arkasına bakmadan kaçacak’ diye yazmıştım.” İfadelerini kullandı.

İstifanın ardından 1 yıl içinde ekonomide neler olup bittiğini de yazan ekonomist Meriç Köyatası’nın o paylaşımı şu şekilde:

"Damadın istifasını bir ay önce yazarken bir istihbarat ya da kulis bilgisi mi almıştım? Hayır. Ekonomistlerin ve sosyal bilimcilerin görevi, geçmişi, yaşadığınız anda olan biteni iyi ve doğru analiz edip gelecek için öngörülerde bulunmaktır. Geleceği ve bunun ne zaman olacağını doğru tahmin ederseniz sözünüz dinlenir, işkembeden atarsanız da ciddiye alınmazsınız. Bu yazıyı “Bakın benim dediğim çıktı” havasıyla değil, yarınlarda olacaklar için ipucu verdiği için hem ekonomist şapkamla hem de DOĞRU Parti Ekonomiden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı şapkamla paylaşıyorum.

Damat bey geçtiğimiz yıl bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada “Ben artık döviz kuruna, dolara molara bakmıyorum, siz maaşınızı dolarla mı alıyorsunuz” diye kendi aklınca birçok iktisatçının ve siyasetçinin görüşleri ile dalga geçmişti. Ben de onun üzerine, istifasından bir ay önce 9 Ekim 2020 tarihinde Facebook hesabımda şöyle yazmıştım: “Ekonomiyi perişan hale getirdikten, hazineyi soyup soğana çevirdikten, milleti işsizliğe, açlığa mahkûm ettikten sonra, ARKASINA BAKMADAN KAÇMAKTAN başka çaresi kalmadı.”

Aradan bir aya yakın zaman geçti, istifasına 4 gün kala da piyasada sert dalgalanan dolar ve Euro kuru üzerine bir değerlendirme yazısı kaleme aldım. O yazıda da yine damadın arkasına bakmadan kaçacağını yazmıştım. O yazının linkini tekrar paylaşıyorum. Orada döviz kurunun dalgalanmasında günlük etkilerden ziyade Türk ekonomisindeki hastalıklı yapıyı ve buna bağlı olarak döviz kurlarının seyrini açıklamaya çalışmıştım. Aradan geçen süre içinde değişen bir şey yok. Hastalıklı yapı devam ediyor. Sadece günlük ya da kısa vadeli değişkenlere bakarak döviz kuru tahmini yapılmaz diye defalarca uyarıda bulunduk. Kurlar aynı nedenlerden ötürü yükselmeye devam ediyor. Bugün, kur ne olur, dolar ne olur diye soranlar için de o yazı geçerliliğini koruyor. O yazının da linkini paylaşıyorum. Bir yıl önceki bu yazı sadece dünü hatırlatmıyor, yarın olacaklar için de ipuçları veriyor."

 

İlgili Haberler