Merkel'den kongre kararı!

Merkel'den kongre kararı!
Son dakika! Almanya Başbakanı Angela Merkel, partisinin Hesse eyalet seçimlerinde yaşadığı kan kaybının ardından CDU yönetimiyle bir araya geldiği ve Aralık'ta yapılacak kongrede parti liderliği için aday olmayacağını söyledi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, liderliğini yaptığı Hristiyan Demokrat Parti (CDU) yönetimiyle bir toplantı yaptı.

Bild'in haberine göre, Merkel toplantıda parti yönetimine CDU başkanlığı için Aralık'ta yapılacak kongrede aday olmayacağını söyledi.

Merkel 18 yıldır CDU liderliğini yürütüyordu. Hristiyan Demokratlar genel seçimlerin ardından son olarak Hesse eyaletinde yapılan seçimlerde kan kaybı yaşamıştı.

HÜKÜMET SÖZCÜSÜ KONUŞTU

Almanya Hükümet Sözcüsü, Angela Merkel'in 2021 yılına kadar şansölyelik görevine devam edeceğini açıkladı.

MERKEL AÇIKLAMA YAPTI

Almanya Şansölyesi Angela Merkel, partisinin Hesse'deki seçimlerde aldığı sonucun hayal kırıklığı yarattığını belirtti. Merkel, Hristiyan Demokrat Birlik Partisi'nin federal seviyede bir seçim olmaması durumunda daha iyi sonuçlar alabileceğini, Bavyera ve Hesse'de düzenlenen seçimler ve hükümet anlaşmazlıkları sonrasında işleri benzer şekilde yürütemeyeceklerini, geçtiğimiz yıl düzenlenen federal seçimlerden bu yana yaşanan tüm olayların sorumluluğunu üstlendiğini ve hükümetin itibar kaybettiğini söyledi.

İlgili Haberler