Merkez Bankası hedef şaşırdı, Yeniçağ manşete taşıdı

Merkez Bankası hedef şaşırdı, Yeniçağ manşete taşıdı
Ekonomistler ve para piyasaları 2022 yıl sonu enflasyonunu yüzde 50 tahmin ederken Merkez Bankası yeni yılın ilkenflasyon raporunda her zamanki gibi hedefi şaşırıp, yıl sonu öngörüsünü 11.4 puan artırarak yüzde 23.2'ye çıkardı.

GIDA ENFLASYONUNDA ARTIŞ

Enflasyon Raporu 2022-1''in bilgilendirme tanıtımını yapan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, gıda enflasyonu öngörülerinde de artışa gitti. Buna göre 2022 yılı sonu için 13.9 olarak öngörülen gıda fiyatları enflasyonu beklentisi yüzde 24.2''ye çıkartıldı. Merkez Bankası''nın 2023 yılı sonu için gıda enflasyonu öngörüsü ise sadece yüzde 10 oldu.

YABANCI SERMAYE KAÇIYOR

Sermaye girişlerinde çıkış gözlendiğini vurgulayan Başkan Kavcıoğlu, "Küresel enflasyonda dikkat çeken artışlar gözleniyor. Özellikle gelişmiş ülkeler için enflasyonun tarihi yüksek seviyelere ulaştığını görüyoruz. Arz ve tedarik sorunlarının henüz düzelme eğilimine girmediği, enflasyonu artırıcı yönde etki etmeye devam ettiğini değerlendiriyoruz" dedi.

ÜÇ HANELİ RAKAM TEHLİKESİ

Merkez Bankası 2022 yıl sonu gıda enflasyonunu yüzde 23.2''ye yükseltirken, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu geçtiğimiz hafta kamuoyundaki ocak ayı enflasyon araştırmasında yaşanan aylık gıda enflasyonunun yüzde 50, yıllık gıda enflasyonunun ise yüzde 87.7 olarak açıklamış, önümüzdeki aylarda 3 haneli rakamlara ulaşacağını bildirmişti.

İşte Yeniçağ’ın bugünkü manşeti:

İlgili Haberler