Ateş ve Su

Ateş ve Su
Ateş ve Su

ABD’nin California eyaletinde orman yangını yerleşim alanlarını tehdit ederken, Almanya’da nehirlerin taşması sonucu

ABD’nin California eyaletinde orman yangını yerleşim alanlarını tehdit ederken, Almanya’da nehirlerin taşması sonucunda 3 bin kişi tahliye edildi

 

500 ev boşaltılıyor

 

ABD’nin California kentinde etkili olan orman yangınında tahliye edilen 200 evden 6’sının yıkıldığı, 15’inin de zarar gördüğü bildirildi. Lake Huges ve Lake Elizabeth bölgesindeki çalılıklarda başlayan ve rüzgarın etkisiyle şiddetini arttıran yangın nedeniyle 500 evin daha boşaltılması gündeme geldi.

 

Okullar barınak oldu

 

Almanya’da ise sel felaketi yaşanıyor. Şiddetini artıran yağmur, Gössnitz kentinde Pleisse nehrinin taşmasına sebep oldu. Kentte yaklaşık 3 bin kişinin tahliye edileceği bildirildi. Yetkililer, insanların bazılarının yakınlarının yanında kaldığını, bazı okulların da acil barınma yerlerine dönüştürüldüğünü belirtti.

 

Kriz masası oluşturuldu

 

Thüringen eyaletinin üçüncü büyük kenti Gera’da da durumun farksız olduğu ve Weisse Elster nehrinin su seviyesinin artması nedeniyle afet alarmı verildiği, su seviyesinin artmaya devam ettiği ve kentin bazı semtlerinin tahliye edileceği belirtildi. Bavyera eyalet hükümeti sel felaketiyle ilgili kriz masası kurdu.