Merkez Bankası müdahale etti dolar tınlamadı

Merkez Bankası müdahale etti dolar tınlamadı
Doların rekorunu 13,95'e çıkarması üzerine Merkez Bankası 3'üncü kez dolara müdahale etti. Ancak Merkez Bankası'nın müdahalesinin etkisi kısa sürdü.

AKP hükümetinin düşük faiz söylemindeki ısrarı nedeniyle tırmanışını sürdüren dolar kuru, dün en düşük 13,60, en yüksek 13,83 seviyelerini gördükten sonra günü 13,79 TL seviyesinde kapatmıştı. Güne 13,78 TL ile başlayan dolar kuru tarihi zirvesini 13,95 TL’nin üzerine çıkarınca Merkez Bankası''ndan 3''üncü döviz müdahalesi geldi. Müdahalenin ardından 13,79''a çekilen dolar kısa süre içinde yeniden tırmanışa geçti. Doları kuru, saat 15:14 itibarıyla %1,15 artışla 13,94 liradan işlem görüyor. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, sitesinde yayımladığı açıklamada "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle 1 Aralık’ta 2014''ten bu yana ilk defa piyasaya müdahale ettiğini açıklamıştı.

Bloomberg HT’nin edindiği bilgiye göre, Merkez Bankası 1 Aralık''taki doğrudan müdahale ile piyasaya yaklaşık 700 milyon dolarlık döviz satışı gerçekleştirmişti. Öğlen yapılan ilk müdahale sırasında 500 milyon dolara yakın olan işlem büyüklüğü, öğleden sonra piyasanın sakinleşmesinin ardından yaklaşık 200 milyon dolar olarak devam etmişti.

TCMB aynı hafta 3 Aralık’ta döviz piyasasına ikinci müdahaleyi de gerçekleştirmişti. Bloomberg HT’ye konuşan kaynaklar ikinci müdahalede toplamda 300 milyon dolarlık satış yapıldığını belirtmişti.

 

İlgili Haberler