2 yangında 3500 hektar orman kül oldu

2 yangında 3500 hektar orman kül oldu
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin'in Aydıncık ve Hatay'ın Hassa ilçelerindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. Bakan Pakdemirli, "Mersin'deki yangında 1500 hektar alanın zarar gördü.  4 kişi gözaltına alındı'' dedi. Pakdemirli, Hatay'daki yangında da 200 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.

2 yangında 3500 hektar orman kül oldu

Mersin''in Aydıncık ilçesindeki kızılçam ormanında 3 gün önce çıkan yangını söndürmek için ekiplerin müdahalesi aralıksız sürüyor. Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekiliyor.

Bu nedenle çevre illerden de takviye ekipler Aydıncık''a yönlendirilmiş durumda. Havanın aydınlanmasıyla birlikte söndürme çalışmalarına helikopterler de havadan destek vermeye başladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de bölgede gelişmeleri takip ediyor.

Hatay''ın Hassa ilçesindeki orman yangını da sürüyor. Gece boyunca müdahale karadan devam etti. Bu sırada dumandan etkilenen iki itfaiye eri hastaneye sevk edildi. Yangına sabahın ilk ışıklarıyla havadan da müdahaleye başlandı.

Az önce açıklama yapan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin''in Aydıncık ve Hatay''ın Hassa ilçelerindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığını açıkladı. 

Bakan Pakdemirli, "Mersin''deki yangında 1500 hektar alanın zarar gördü. Bu yangının enerji nakil hattından kaynaklandığı şüphesiyle 4 kişi gözaltına alındı'''' dedi. Pakdemirli, Hatay''daki yangında da 200 hektar alanın zarar gördüğünü söyledi.