Mersin'de araç saltanatına fren

Mersin'de araç saltanatına fren
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in talimatıyla, MESKİ Genel Müdürlüğü'nde kiralık araç sayısının azaltılması neticesinde bugüne kadar toplam 3.6 milyon liralık tasarruf sağlandı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in göreve gelir gelmez verdiği talimatla başlattığı tasarruf tedbirleri, meyvelerini vermeye başladı. Büyükşehir Belediyesi ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü'nde kiralık araç sayısının azaltılmasıyla bugüne kadar toplam 3.6 milyon liralık tasarruf sağlandı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nde Başkan Vahap Seçer'in talımatıyla 2 milyon 430 bin lira, MESKİ'de de 1 milyon 191 bin 820 lira olmak üzere toplam 3 milyon 622 bin lira tasarruf sağlanmış oldu.

MESKİ Genel Müdürlüğü'nde 2019 Ekim ayına kadar kiralık olan 221 aracın 37'si iade edilerek, halen kiralık olarak çalıştırılan araç sayısı 184'e indirildi. MESKİ'nin Ekim ayından sonra kiralayacağı araç sayısı da 184'ten 180'e düşürüldü. MESKİ, 31 Mart'tan bu yana 41 kamyon, kamyonet gibi araçlardan 1 milyon 191 bin 820 lira tasarruf sağladı. Böylelikle, Büyükşehir Belediyesi'nde 2 milyon 430 bin lira, MESKİ'de 1 milyon 191 bin 820 lira olmak üzere toplam 3 milyon 622 bin lira tasarruf sağlanmış oldu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin 2017/614694 İhale Kayıt No ile EKAP'ta yer alan ve toplam 388 aracın kiralandığı Taşıt, İş Makinesi ve Ekipmanları Kiralama Hizmet Alım İşi ihalesinin sözleşmesi 30.09.2019 tarihinde sona erecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer'in göreve gelir gelmez yaptığı talimatlardan biri olan kiralık araçlarda yapılan düzenlemeler ile ilk etapta Büyükşehir bünyesinde hizmet veren 76 kiralık araç iade edilmiş ve 2 milyon 430 bin TL tasarruf sağlanmıştı.

2017 yılında çıkılan ve sözleşmenin bitiş tarihi olan 30 Eylül'de feshedilemeyen ihalede yüzde 20 oranında iş eksiltilmesine gidildi ve sözleşme süresi bitmeden 76 araç geri gönderildi. 2 milyon 430 bin TL tasarruf edilen 76 aracın yanı sıra daha sonra da geri gönderilen araçlar oldu. Böylece, tasarruf miktarında daha fazla tutara ulaşılmış oldu.

Büyükşehir Belediyesi, 20 aylık bir süre için yapılan ihale kapsamında toplam 388 adet araç kiraladı. İade edilen araçlardan sonra mevcut durumda 298 araç ile hizmet veriliyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan çalışmaların aksamaması, hizmetlerin daha kaliteli, etkin ve verimli bir şekilde verilmesi için kiralanan binek araç ve iş makinelerini, yol yapım, bakım, onarım, temizlik, sağlık, fen işleri, park ve bahçeler gibi belediyenin tüm birimleri kullanacak.

Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı'nın tek seferde çıkacağı ihale ile araç sayısının azaltılması hedefleniyor. Tasarruf tedbirleri kapsamında yapılan bu çalışmalar ile hem daha az sayıda araç kiralanıp belediye bütçesine katkı sağlanacak, hem de hizmet kalitesinde herhangi bir azalma ve aksama olmayacak. Gerekli olan tüm tedbirlerin alınmasıyla daha planlı, koordineli ve verimli bir çalışma sistemi kurulacak.

Kiralanan araçların birimler, arasında koordineli olarak kullanılması sağlanarak, vardiyalar ve personel buna göre planlanacak. Mevsimlik çalışma sistemimin de ihaleye dahil edilmesiyle bazı dönemlerde ihtiyaç duyulmayan araçlar eksiltilecek. Kaynakların daha verimli kullanılmasıyla Mersin'de daha kaliteli bir hizmet dönemi başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri iş makineleri ve araçların daha etkin, verimli kullanılması ve amacına uygun olarak kullanılması hususundaki tasarruf tedbirlerinin Başkan Vahap Seçer'in talimatı doğrultusunda sürdürüleceğini ve bundan sonraki süreçte de etkin olarak uygulanacağını bildirdi.