Bunun neresi Karacaoğlan neresi sanat

Bunun neresi Karacaoğlan neresi sanat
Türk toplumuna mal olmuş kişilerle ve şehirlerin simgelerine benzetilemeyen heykeller, sosyal medyada espri  konusu olmaya devam ediyor. Bu heykellerden biri de Mersin'in Mut ilçesinde dikilen Karacaoğlan heykeli.

Karacaoğlan Karacaoğlan olalı böyle zulüm görmedi 

Heykeller bulundukları şehrin simgeleri arasında yer almaktadır. Ancak bazı şehirlerde Türk toplumuna mal olmuş kişilerle, o şehirlerin sembollerine benzetilemeyen heykeller özellikle sosyal medyada espri konusu olmaya devam ediyor. 

Mersin''in Mut ilçesine dikilen Karacaoğlan heykeline de eleştirileri okları yöneldi. MHP''li Mut Belediyesi sınırları içinde yer alan Karacaoğlan heykelini görenler "Karacaoğlan bu mu? Hiç benzemiyor. Karacaoğlan Karacaoğlan olalı böyle zulüm görmedi" yorumlarına maruz kalıyor. 

HALK ŞAİRİ

Büyük bir halk şairi olan Karacaoğlan''ın hayatı üzerine yapılan araştırmalarda kesin bir bilgi yoktur. Son yıllarda yapılan araştırmalarda ve şiirlerinde yapılan incelemelerden onun 1606 da doğmuş 1670 yılında ölmüş olduğu tahmin edilmektedir. 

Kendisinin Güney Anadolu''da yaşayan Türkmen aşiretinden olduğu daha doğrusu Mersin''li olduğu tahmin ediliyor. Şiirlerinden anlaşıldığı kadarıyla kendisi pek çok yer gezmiş, aşkı ve tabiat sevgisini yaşadığı hayatı, çağının konuşma dili ile öz Türkçe olarak işlemiş ve anlatmış bir halk şairidir.

ÖZÜR VE DÜZELTME

Mersin''in Mut ilçesine dikilen Karacaoğlan heykeline ilişkin haberimizde sehven yer verilen hakaret ifadesi fark edildiği an yayından kaldırılmıştır, 

Yeniçağ internet servisi milyonlara hitap eden ve bunun sorumluluğu üzere yayın ahlakına sadık kalan bir kurumdur. İnternet sitemize günde 300''ü aşkın haber girişi yapılmaktadır ve nadiren de olsa böyle hatalar gözden kaçmaktadır.

Meydana gelen hata ve sitemizde yer alması mümkün olmayan ifade için okurlarımızdan ve Mersin''in Mut halkından özür dileriz.

İlgili Haberler