Mescid-i Aksa'ya son bir ayda 20'den fazla baskın düzenlendi

Mescid-i Aksa'ya son bir ayda 20'den fazla baskın düzenlendi
Filistin Vakıflar Bakanlığı, fanatik Yahudilerin Aralık 2022'de işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya 22 kez baskın düzenlediğini duyurdu.

Filistin Vakıflar Bakanı Hatem el-Bekri, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimcilerin aralık ayı boyunca Mescid-i Aksa''ya yönelik "kışkırtma kampanyasını" yoğunlaştırarak baskınların sayısını artırdığını belirtti.

Yahudi yerleşimcilerin aralık ayında 22 kez Mescid-i Aksa''ya baskın düzenlediğini kaydeden Bekri, baskınlar sırasında İsrail güçlerinin de Harem-i Şerif''te ibadet eden Mülümanları dışarı çıkarma politikasını sürdürdüğünü ifade etti.

- İsrail, Harem-i İbrahim Camisi''nde ezan okunmasını 51 kez engelledi

Bekri ayrıca İsrail güçlerinin aralık ayında işgal altındaki Batı Şeria''nın El Halil kentinde bulunan Harem-i İbrahim Camisi''nde de çeşitli bahanelerle ezan okunmasını 51 kez engellediğini ifade etti.

İsrail güçlerinin Harem-i İbrahim Camisi''nde ve avlusunda çok defa tatbikat yaptığını belirten Bekri, İsrail''in camideki asansör inşası çalışmalarını da sürdürdüğünü kaydetti.

İsrail, Filistinlilerin tüm itirazlarına rağmen Ağustos 2021''de Harem-i İbrahim Camisi''nde asansörün de yer aldığı birtakım inşa çalışmasına başlamıştı. (AA)