Memurluktan atılan Doktor Larin Kayataş konuştu

Memurluktan atılan Doktor Larin Kayataş konuştu
İstanbul Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doktorluk yaparken meslekten çıkarılan Larin Kayataş, sessizliğini bozdu.

İstanbul Çapa Tıp Fakültesi’ni derece ile kazandığını belirten Larin Kayataş, sessizliğini bozarak konuştu.

Cumhuriyet gazetesinin haberine göre, Kayataş, “Bir canlıyı mı öldürdüm de bu kadar ağır bir ceza verildi. Bütün emeklerim boşa gitti. Bu ülkede 8 Mart’a katılmak, CHP’ye oy verdiğini belirtmek, trans kadın olmak ne zamandan beri suç sayılıp doktorluk görevini yapmaya engel oluyor? Bu kadar ileriye gideceklerini tahmin etmezdim. İki kişi oturup hakkımda karar verdi. Bu kararı verirken anayasaya baktılar mı? Hastaneye atandıktan sonra 1 ay sonra bir personel beni ‘hastanemizin adını küçük düşürecek, hal ve hareketleri doktorluk mesleğine uygun değil’ diyerek CİMER’e şikâyet etmiş. Savunmamı yaparken bana bir memur, ‘Bu hareketlerin doktorluk mesleğine yakışmıyor, senin adına ben utandım’ dedi. Ben utanılacak bir şey yapmadım. Mesleğimi icra ederken bir hatam olmadı. Sosyal medya hesaplarım benim özel hayatım. Birçok doktorun sosyal medya hesabı var. Onlara da bakıyorlar mı? Beni meslekten men edenler de beni neyle suçladıklarını bilmiyorlar. ‘Trans bir kadın nasıl doktor olabilir’ gibi sorularla karşılaşıyordum. Konumumu hazmedemiyorlardı” ifadelerini kulandı.

NE OLMUŞTU

Kayataş, İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün disiplin soruşturması başlattığını ve meslekten men edildiğini duyurdu. Twitter hesabından yaptığı açıklamada bir süredir baskıya maruz bırakıldığını ve hekimlik görevine son verildiğini belirten Kayataş, yasal süreci başlatacağını açıkladı.

İlgili Haberler