Mesut Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'çocuk' göndermesi

Mesut Yılmaz'dan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'çocuk' göndermesi
Eski Başbakan Mesut Yılmaz, nikah şahitliği yaptığı bir düğünde isim vermeden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan'a göndermede bulundu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, her fırsatta vatandaşlara "3 çocuk yapın" önerisinde bulunurken geçtiğimiz günlerde "evlilik" ile ilgili sözleri tartışmalara neden olmuştu.

Engelli Memur Atama Töreni’nde yaptığı konuşmada “Maalesef gençlerimiz genç yaşta evlenmiyor" diyen Erdoğan, "Çoğu 30'u aşkın evleniyor ya da çoğu evde kalıyor. Böyle bir şey olur mu ya? Evlilik dışı hayat biçimi özendirilmeye çalışılıyor. Aman bunlara dikkat edin” ifadelerini kullanmıştı.

Kamuoyundan Erdoğan'a büyük tepki gelirken, eski Başbakan Mesut Yılmaz da isim vermeden göndermede bulundu.

Dün akşam Hilton'da katıldığı bir düğünde nikah şahitliği yapan Yılmaz, "Mutluluklar diliyorum, ne kadar çocuk yapacaklarına müsaade ederlerse kendileri karar verecekler. Her ne kadar ben erkek tarafını temsilen burdaysam, istisna yapmayacağım, her zaman olduğu gibi bu nikah cüzdanını ailenin gerçek üyesine vereceğim yani gelin hanıma vereceğim" diye konuştu.

Yine nikahı kıyan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Başkan da “Yapacağınız çocuk sayısına karışmayız ama Atatürk sevgisiyle büyümelerini dileriz” dedi.