Instagram, TikTok’un bir popüler özelliğini daha kopyalıyor

Instagram, TikTok’un bir popüler özelliğini daha kopyalıyor
Sosyal medya devi Instagram, Reels tarafını hareketlendirmek için yeni özelliklerini test etmeye başladı. Daha önce orijinal içerikleri ön plana çıkaracağını söyleyen platform, şimdi de diğer Reels videolarını kopyalamayı sağlayacak Şablonlar özelliğini test ediyor.

Instagram’ın Reels formatı için henüz deneme aşamasında olduğu belirtilen Templates özelliği, kullanıcıların hazır şablonlar üzerinden video oluşturmasına fırsat tanıyacak. Halihazırda TikTok’ta sunulan Şablonlar’a benzer olacağı düşünülen Templates, daha fazla kullanıcının Reels videosu çekmesine kapı aralayabilir.

INSTAGRAM ŞABLONLAR (TEMPLATES) ÖZELLİĞİ NASIL KULLANILIR

Instagram, Reels için yeni özellikler geliştirmeye devam ediyor. Kullanıcıların diğer Reels videolarından video formatlarını kopyalamasına izin verecek Şablonlar, video oluşturucularına büyük kolaylık sunma potansiyeline sahip.

Sosyal medya fenomeni Josephine Hill’in paylaştığı tweet’te göre yeni özellik, hazır video taslaklarını kendi video kliplerinizle değiştirmenize izin verecek. Kullanıcılara herhangi bir Reels videosunu “Şablon olarak kullan” seçeneği sunan Templates, birtakım önceden hazırlanmış ayarı da beraberinde getiriyor.

İlk olarak sızıntı sonucu ortaya çıkan Şablonlar özelliği, Meta sözcüsü tarafından da doğrulandı. Yeni Reels gelişmesiyle ilgili konuşan sözcü, “Reels oluşturmayı daha basit hale getirmek için her zaman yeni yollar üzerinde çalışıyoruz” dedi ve şöyle devam etti:

“Başka bir Reels videosunda mevcut olan şablonu kullanarak Reels videosu hazırlama yeteneğini test ediyoruz.”

Son zamanlarda Instagram’ın Reels için yaptığı yenilikler ön plana çıkmaya başladı. Instagram Başkanı Adam Mosseri’ye göre Instagram’da orijinal içerikler daha fazla öne çıkarılacak. Platform, TikTok gibi ağlarda paylaşılmış videoları geri plana atacak ve orijinal paylaşımı daha fazla görünür kılacak.

Reels için sunulacak Şablonlar özelliğinin hala test modunda olduğunu ve yalnızca az sayıda kullanıcıya sunulduğunu hatırlatmak gerekiyor.

İlgili Haberler