Metal yorgunluğu gerekçesi ile istifa ettirildi, il başkanını görevden aldırdı!

Metal yorgunluğu gerekçesi ile istifa ettirildi, il başkanını görevden aldırdı!
AKP'nin yerel seçimlerde büyükşehir belediyesini kazandığı Balıkesir'de İl Başkanı Ahmet Sağlam'ın görevden alınması tartışmalara neden oldu. İl başkanının görevden alınmasına, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Edip Uğur'un AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmede karar verildiği belirtildi.

Fatih ERGİN / YENİÇAĞ

Yerel seçimlerde bu tarafa yeni parti istifaları ile sarsılan AKP'de, son günlerde ise il ve ilçe başkanlarının genel merkezin isteğiyle istifa etmesi dikkat çekiyor.

Bu istifalar arasında şimdiye kadar en çarpıcı olanı ise, AKP Balıkesir İl Başkanı Ahmet Sağlam'ın istifası oldu. Geride bıraktığımız yerel seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'ni AKP'nin kazanmasına rağmen il başkanının görevden alması tartışmalara neden oldu. 

Şu ana kadar istifası istenen iller arasında belediyesi AKP'de olan tek yer olan Balıkesir'de il başkanına görevden el çektirilmesine, metal yorgunluk operasyonu ile görevden alınan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Edip Uğur'un AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ile yaptığı görüşmede karar verildiği belirtildi.  

YENİÇAĞ O GÖRÜŞMEYİ DUYURMUŞTU

Yeniçağ'ın 27 Ekim tarihli "AKP'de istifaları önlemek için üst düzey isimler görevlendirildi" başlıklı haberinde, AKP Genel Merkezi’nde, üst düzey isimlerin de aralarında olduğu bazı yöneticilerin, gerek milletvekilleri arasında gerekse de teşkilatta yeni partilere sıcak baktığı bilinen isimlerle görüşmeler gerçekleştirdiği ve bu kapsamda, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş’un Çanakkale ve Balıkesir bölgeleri için görevlendirildiğini duyurmuştu. 

Söz konusu haberimizde, metal yorgunluğu operasyonu sürecinde Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile AKP’den ağlayarak istifa etmesi ve “ailemle tehdit edildim” demesiyle hafızalara kazanan Ahmet Edip Uğur'la, AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un bir görüşme gerçekleştirdiği bilgi yer almıştı. Görüşmede Ahmet Edip Uğur’dan, yeni oluşumlara destek vermemesi şartıyla, genel merkeze AKP Balıkesir İl Başkanlığı için 4 isim önermesinin istendiği ve bu isimlerin Numan Kurtulmuş’a verildiği belirtilmişti.

 

 

 

İlgili Haberler