Meteoroloji uyardı aniden bastıracak. Hazır olun geliyor

Meteoroloji uyardı aniden bastıracak. Hazır olun geliyor
Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan değerlendirmelere göre, hava sıcaklıklarının pazar gününden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde 6 ila 10 derece düşmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde hissedilir derecede düşeceği tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre pazar günü sabah saatlerinden itibaren ülkenin kuzey ve iç kesimlerinin Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına gireceği bekleniyor.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının pazar gününden başlayarak kuzey ve iç kesimlerde 6 ila 10 derece düşmesi ve gelecek hafta ortasına kadar mevsim normallerinin 4 ila 6 derece altında seyredeceği tahmin ediliyor.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR BEKLENİYOR

Pazar günü Marmara''da, pazar, pazartesi ve salı günleri ise genellikle Karadeniz, İç Anadolu''nun ve Doğu Anadolu''nun kuzeyi ile doğusunda görülmesi beklenen yağışların Karadeniz kıyı kesimindeki kuvvetli yağmur ve sağanak, pazartesi ve salı günleri ise Doğu Karadeniz''in iç kesimleri ile Doğu Anadolu''nun kuzeydoğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli meteorolojik hadiselerin meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayınlayacağı güncel tahmin ve uyarıların takip edilmesinin önemli olduğu vurgulandı.

BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

Meteorolojiden 23 Ekim Cumartesi günü beklenen hava durumuna ilişkin son tahminler geldi. Yapılan değerlendirmelere göre gün boyu yağış beklenmezken, pazar sabahıyla birlikte sıcaklıkların ciddi oranda düşeceği belirtildi. Ani şekilde 10 derece kadar düşmesi beklenen sıcaklıklarla birlikte yağış uyarısı da yapıldı.

MARMARA

Az bulutlu ve açık, zamanla Trakya kesiminin parçalı yer yer çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde bölge genelinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

EDİRNE °C, 22°C
Az bulutlu ve açık zamanla parçalı ve çok bulutlu

İSTANBUL °C, 20°C
Az bulutlu ve açık, zamanla batısı parçalı bulutlu

EGE

Az bulutlu ve açık, zamanla kıyı kesimlerinin yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

A.KARAHİSAR °C, °C
Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, °C
Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı bulutlu

AKDENİZ

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 29°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 28°C
Az bulutlu ve açık

İÇ ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ANKARA °C, 23°C
Az bulutlu

ESKİŞEHİR °C, 22°C
Az bulutlu

KONYA °C, 22°C
Az bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.
Az bulutlu

SAMSUN °C, 21°C
Az bulutlu

TRABZON °C, 20°C
Az bulutlu

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, güneydoğusunun yer yer parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuzey ve doğu kesimlerinde yer yer sis ve pus olayı bekleniyor.

ERZURUM °C, 17°C
Az bulutlu

VAN °C, 15°C
Parçalı ve az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR 8°C, 26°C
Az bulutlu ve açık

ŞANLIURFA 15°C, 28°C
Az bulutlu ve açık

İlgili Haberler