Meteoroloji radyosu bas bas bağırıyor. Her yerden yaklaşıyor

Meteoroloji radyosu bas bas bağırıyor. Her yerden yaklaşıyor
Meteoroloji’den peş peşe uyarılar geldi. İstanbul'da yarın karla karışık çarşamba günü ise kar yağışı bekleniyor. Yurdun tamamını etkisi altına alacak fırtına, kar ve ardından zirai dona karşı uyarılarda bulunuldu.

Meteoroloji’den yapılan son hava tahminlerine göre, sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek. Yurdumuzun batı kesimlerinde hafta sonuna kadar karla karışık yağmur ve kar beklenirken doğu da kar yağışı etkili olacak. Kıyı kesimlerinde şiddetli fırtına beklenirken, Batı Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kar yağışı bekleniyor.

Haftalık tahmin raporuna göre, yarın ülkenin büyük bölümünde yağışlı hava görülecek. Yağışların İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde kar, batı kesiminde yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması öngörülüyor.

Ege Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde zirai dona karşı çiftçiler uyarıldı. Ülke genelinde buzlanma, don olayı, çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar meydana gelebilir.

ŞİDDETLİ FIRTINAYA DİKKAT
Kuzey Ege’nin kuzeyinde rüzgarın, yarın (Salı) akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Fırtınanın, Çarşamba günü (19.01.2022) sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Güney Ege’nin güneyinde rüzgarın, yarın (Salı) akşam saatlerinden sonra kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü (19.01.2022) sabah saatlerinde kıyı kesimlerinde zamanla açıklarında etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Batı Karadeniz’ de rüzgarın, batı ve kuzeybatıdan, bugün (Pazartesi) akşam saatlerinden sonra ve yarın (Salı) sabah saatlerine kadar doğusu güneybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, yarın (Salı) öğle saatlerinde batısında, akşam saatlerinde doğusunda etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Doğu Karadeniz’de rüzgarın, yarın (Salı) öğle saatlerinden itibaren batısında batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, yarın (Salı) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Batı Akdeniz’de rüzgarın, yarın (Salı) öğle saatlerinde açıkları batı ve güneybatıdan, akşam saatlerinden itibaren genelinde kuzey ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Çarşamba günü (19.01.2022) akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

Doğu Akdeniz’de rüzgarın, yarın (Salı) öğle saatlerinden sonra açıkları güney ve güneybatıdan, akşam saatlerinden sonra batısı kuzeybatıdan, Çarşamba günü (19.01.2022) sabah saatlerinden itibaren doğusu kuzeydoğudan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına, yer yer 9 kuvvetinde (90 km/sa) kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Fırtınanın, Perşembe günü (20.01.2022) öğle saatlerinde etkisini kaybedeceği beklenmektedir.

KAR YAĞIŞI 20 CM BULACAK
Batı Karadeniz''de beklenen yağışların Salı sabah saatlerinden itibaren bölge genelinde yoğun kar yağışı (20 cm. üzeri) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın kıyı kesimlerde kuzey yönlerden kuvvetli yer yer fırtına (50-70 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor. Yoğun kar yağışının 19.01.2022 akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayı, yüksek kesimlerde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Güneydoğu Anadolu''da beklenen yağışların Salı günü öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeyi (Adıyaman, Şanlıurfa''nın kuzeyi, Diyarbakır çevreleri, Batman''ın kuzeyi) ile Gaziantep çevreleri ve Kilis''in kuzeyinde yoğun kar (20 cm. üzeri), bölgenin güneyinde (Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak çevreleri ile Şanlıurfa''nın güneyi ve Kilis) kuvvetli yer yer yoğun kar (10-30 cm.) şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Rüzgarın genellikle güneydoğu yönlerden, Çarşamba günü kuzey ve doğu yönlerden kuvvetli yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) esmesi bekleniyor. Kuvvetli ve yoğun kar yağışlarının bölgenin batısında Çarşamba öğle saatlerinde, doğusunda 20.01.2022 sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte tipi, buzlanma, don olayı, bölgenin kuzeyinin yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

ZİRAİ DON UYARISI!
Pazartesi akşam saatlerinde başlayacak Pazar sabah saatlerine kadar devam edecek kar yağışına karşı zirai don olayı bekleniyor uyarısı yapıldı. Tarımsal faaliyetlerin devam ettiği Ege ve Akdeniz Bölgelerinde gece ve sabah saatlerinde kıyılarda hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette, yükseklerinde kuvvetli, Güneydoğu Anadolu Bölgesi''nde ise orta ve yer yer kuvvetli zirai don olayı nedeniyle çiftçilerimizin ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.

İlgili Haberler