Meteoroloji uyardı EDA Fırtınası geliyor. Aman dikkat dalgalar birbirini dövecek

Meteoroloji uyardı EDA Fırtınası geliyor. Aman dikkat dalgalar birbirini dövecek
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ege Denizi, Doğu Karadeniz ve Akdeniz'de fırtına uyarısı yaptı. Dalga yüksekliği 7 metre olarak açıkladı. Fırtınaya denizlerin baş harflerinden oluşan EDA adı verildi. Denizcilerin dikkatli olması istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, denizlerimizde fırtına uyarısı yaptı. Ege Denizi'nde, kuzeyinde kuzey ve kuzeydoğu, güneyinde batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın bugün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
Doğu Karadeniz'de yarın (15.01.2021) ilk saatlerden itibaren batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın aynı gün öğle saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
Akdeniz'de de öğle saatlerden itibaren batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75km/sa) fırtına bekleniyor. Fırtınanın aynı gün akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.
Ege (E), Doğu Karadeniz (D), Akdeniz (A) beklenen fırtınaların oluşacağı denizlerimizin baş harfleriyle fırtınaya EDA adı verildi.
Meteoroloji yetkilileri özellikle denizlerde olan kaptanları uyararak fırtınanın 7 metrelik dev dalgalar yaratabileceğini açıkladı.

İlgili Haberler