Karadeniz bölgesi topyekün karşı saldırıya geçecek! Doğu Karadeniz’de fındık bahçelerini tehdit eden “kahverengi kokarca” böceğine karşı mücadele sürüyor. Kimyasal ve biyolojik yöntemlere ek olarak ‘Bubi tuzaklarını’ andıran yapışkanlı feromonlu funnel tuzaklar devreye alındı.
Meteorolojiden 5 il için sağanak ve fırtına uyarısı! Doğu Akdeniz’de bu akşam kuvvetli sağanak ve fırtına bekleniyor. Mersin, Adana, Hatay ve çevresinde sel, hortum, dolu riskine karşı dikkatli olunmalı, fırtına yarın sabah bitecek.
Karadeniz'de hava ulaşımına sis engeli Orta ve Doğu Karadeniz'de yaşanan sis ulaşıma engel oldu. Hava durumundan dolayı bazı uçak seferleri iptal edildi.
AFAD'dan iki bölge için uyarı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, İç Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'de beklenen yağışlara karşın sel, su baskını, buzlanma ve don olaylarına karşı uyarılarda bulundu.
Doğu Karadeniz’i korkutan tehdit! Coğrafi yapısı itibariyle doğal afetlerde en riskli bölge olarak Doğu Karadeniz Bölgesi olarak biliniyor. Çığ ve heyelan tehdidi altında bulunan bölge için uyarılar gecikmedi.
Meteoroloji’den karla karışık yağmur ve fırtına uyarısı! Meteoroloji, Doğu Karadeniz, Doğu Akdeniz, Doğu Anadolu ve İç Anadolu'nun doğusunda kuvvetli yağış, fırtına ve kar uyarısı yaptı. Yağışlar ve fırtınalar nedeniyle sel, su baskını ve buzlanma gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması istendi.
Doğu Karadeniz için 'fırtına' uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’in doğusu için fırtına uyarısında bulundu.
Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için çığ uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgeleri için çığ uyarısında bulundu.
Doğu Karadeniz’de esaret yaşanıyor! Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki 5 ilde kar yağışı nedeniyle toplam bin 362 köy ve mahalle yolu ulaşıma kapandı.
Doğu Karadeniz’de 4 ilde bazı yollar ulaşıma kapandı Doğu Karadeniz'de etkili olan kar yağışı nedeniyle Trabzon, Rize, Giresun ve Gümüşhane'de bazı köy ve mahalle yolları ulaşıma kapandı.
Meteoroloji'den Doğu Akdeniz için kritik uyarı Meteoroloji 6. Bölge Müdürlüğü, Doğu Akdeniz için "karla karışık yağmur ve kar yağışı" uyarısında bulundu.
Doğu Karadeniz’de 338 köy yoluna kar engeli Doğu Karadeniz'de yoğun kar yağışı hayatı oldukça zorlaştırdı. Yüksek kesimlerde hafta sonu etkili olan kar yağışı nedeniyle çok sayıda köy ve mahalle yolunu ulaşıma kapandı.
Doğu Karadeniz’in ihracatında rekor artış Trabzon, Rize, Artvin ve Gümüşhane illerinde 2024'te yapılan ihracat 1 milyar 752 milyon 344 bin 554 dolara ulaştı. Doğu Karadeniz'de yapılan ihracatta önceki yıla göre, yüzde 27 artış yaşandığı kaydedildi.
Doğu Karadeniz için fırtına alarmı! İki güne dikkat... Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’de yarın ve cuma günü fırtına beklendiğini açıkladı.
Doğu Karadeniz’de 508 köy yolu kar nedeniyle kapandı Doğu Karadeniz Bölgesi'nde bulunan 4 ilde kar yağışı nedeniyle toplam 508 köy ve mahalle yolu dün geceden bu yana ulaşıma kapandı.
Karadeniz'i diken üstünde tutacak deprem riski açıklaması: Tehlike bilinenden daha yüksek! Geçtiğimiz hafta Rize'de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki depremin sonrasında gözler Doğu Karadeniz'e çevrilirken, Deprem uzmanı Prof. Dr. Hasan Sözbilir, "Tehlike bilinenden daha yüksek" diyerek riskin büyüklüğünden bahsetti.
4 ili kuvvetli vuracak Doğu Karadeniz'de yarın sabah itibarıyla kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabah saatlerinden itibaren Giresun ve Trabzon'da yerel kuvvetli, Rize çevreleri ile Artvin'in...
Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz buz kesti Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgelerinde geceleri soğuk hava etkisini artırdı.
Bir bölge için kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji’den yapılan açıklamada, Doğu Karadeniz'de yarın sabah itibarıyla kuvvetli yağış beklendiği bildirildi.
Doğu Karadeniz'in kıyı kesimleri için kuvvetli yağış uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'in kıyı kesimindeki iller için kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.
Meteoroloji'den 3 il için kritik uyarı! Sağanak kuvvetli vuracak... Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de devam eden sağanak yağışların geceye kadar Trabzon, Rize ve Artvin'de kuvvetli olacağını belirtti. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı.
Doğu Karadeniz yaylalarında besicilerin dönüş yolculuğu başladı Doğu Karadeniz'de yaz mevsiminin başında küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarıyla yaylalara çıkan vatandaşlar, yaklaşık dört aylık yayla sezonunun sonuna yaklaştı.
Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı (16 Eylül 2024) Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.
Doğu Karadeniz'de 5 il için kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz'de bugün etkili olacak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar için kritik bir uyarıda bulundu.
7 ayda 11 ülkeye bal ihraç edildi Doğu Karadeniz'den ocak-temmuzda ABD başta olmak üzere 11 ülkeye bal satışı yapıldı.
Meteorolojiden iki bölge için gök gürültülü sağanak uyarısı Meteoroloji, bugün Akdeniz’in iç kesimleri ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri için yerel ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.
Meteoroloji’den 5 il için sağanak uyarısı Meteoroloji’den 5 il için yeni bir uyarı yapıldı. Doğu Karadeniz'de halen devam eden yer yer kuvvetli yağışın bugün de süreceği bekleniyor.
Meteorolojiden 15 il için sağanak yağış uyarısı! Bu illerde yaşayanlar dikkat Meteorolojinin verilerine göre, 15 ilde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklenirken, yağışların, Doğu Akdeniz’de yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.
Meteoroloji’den 3 il için kuvvetli sağanak uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz bölgesinde kuvvetli sağanak uyarısında bulundu.
6 il için sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve batısı ile 6 ilde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu.
Doğu Karadeniz'in su ürünleri ihracatı geliri arttı Doğu Karadeniz'den Ocak-Nisan 2024'te yapılan su ürünleri ihracatından elde edilen gelir, 2023’ün aynı dönemine oranla yüzde 51 artışla 49 milyon 624 bin 800 dolara yükseldi.
ÇAYKUR duyurdu. 2024 yaş çay sezonu yarın başlıyor ÇAYKUR, Doğu Karadeniz’de 2024 yılı yaş çay sezonunun yarın itibarıyla başlayacağını duyurdu.
Meteoroloji'den 4 il için tarih ve saat verip uyardı! Herkes tedbirli olsun Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz, Orta ve Doğu Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri için gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.
Meteoroloji'den Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için çığ uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile doğusunda çığ tehlikesi konusunda uyarıda bulundu.
İlk kez Türkiye'de 'Sahilden uzak durun' uyarısı yapıldı. Dikkat dikkat! Bütün vatandaşlar sahilden uzak durun Rize’de etkisini gösteren fırtına, Pazar ilçesinin sahilinde dev dalgaların oluşmasına yol açtı. Yetkililer, vatandaşları sahil kenarlarından uzak durması konusunda uyardı.
Meteoroloji’den Doğu Karadeniz ile Batı Akdeniz'de fırtına uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son tahminlerine göre, yarın Doğu Karadeniz’in batı bölgelerinde ve Batı Akdeniz’de kuvvetli fırtına bekleniyor.
Doğu Karadeniz'den 32 büyük yaş meyve ve sebze ihracatı Doğu Karadeniz'den 2024 yılının ilk iki aylık döneminde 27 ülkeye 32 milyon 347 bin 502 dolarlık yaş meyve ve sebze ihracatı gerçekleştirildi.
Meteoroloji’den Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz için çığ uyarısı Meteoroloji, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz'in yüksek kesimleri için çığ uyarısında bulundu.
Meteoroloji’den Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu için çığ uyarısı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın Meteoroloji Genel Müdürlüğü, sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle Doğu Karadeniz’in iç bölgeleri ve Doğu Anadolu’nun doğusunda çığ riski olduğunu belirtti ve bu bölgelerdeki insanları önümüzdeki 3-4 gün boyunca dikkatli olmaları konusunda uyardı.
Meteoroloji 6 il için uyardı! Çok kuvvetli yağmur ve kar vuracak… Meteoroloji'den Doğu Anadolu ile Doğu Karadeniz'in 6 ilinde bu akşamdan itibaren çok kuvvetli yağmur ve kar yağışı uyarısında bulundu.
Doğu Karadeniz'de 220 köye ‘kar’ engeli Giresun, Gümüşhane, Rize ve Bayburt’un yüksek bölgelerinde yoğun kar yağışı nedeniyle 220 köy yolunun ulaşıma kapandı.
Meteoroloji’den 4 il için kuvvetli sağanak ve yoğun kar uyarısı! Herkes dikkatli olsun Doğu Karadeniz’de gece saatlerinde başlayacak olan kuvvetli sağanak ve yüksek kesimlerdeki yoğun kar yağışı için uyarı verildi.
Meteoroloji 4 ili saat verip ‘dikkatli olun’ diye uyardı: Sağanak ve fırtına birlikte vuracak Güneydoğu Anadolu'da kuvvetli sağanak, Doğu Karadeniz'de ise fırtına beklendiği bildirildi.
Ege ve Karadeniz için fırtına uyarısı Meteoroloji Genel Müdürlüğü, iki bölge için fırtına uyarısı yaptı. Bölgelerde 6 ila 8 kuvvetinde fırtına bekleniyor.
Meteoroloji 3 il için saat verip uyardı: Çok kuvvetli geliyor. Herkes dikkatli olsun Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor.