Meteoroloji'den sarı uyarı. Çok kuvvetli geliyor. Uyarı üstüne uyarı geldi

Meteoroloji'den sarı uyarı. Çok kuvvetli geliyor. Uyarı üstüne uyarı geldi
Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre, İzmir, Muğla, Aydın için sarı kod uyarısı yapıldı. Ege bölgesi sahil kısımlarında ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyarılarda bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan üst üste uyarılarda bulundu. Batı kesimlerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışa karşı dikkatli olunması ifadeleri yer aldı.  Cuma günü öğle saatlerinde Aydın’ın kıyı ilçelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

İZMİR’DE KUVVETLİ YAĞIŞ
İzmir’de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, küçük çaplı dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇANAKKALE VE BALIKESİR’E DİKKAT
Yapılan son değerlendirmelere göre; bu gece saatlerinden itibaren Çanakkale çevreleri ile Balıkesir’in batı ilçelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

MUĞLA’DA KIYI KESİMLERİNDE ANİ SEL VE SU BASKINLARINA KARŞI UYARI
Yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden sonra Muğla çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların Cuma günü sabah saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), kıyı kesimlerinde çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, kıyıda hortum oluşma riski, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.