Meteoroloji'den sarı uyarı. Saat verip uyarı üstüne uyarı yaptı

Meteoroloji'den sarı uyarı. Saat verip uyarı üstüne uyarı yaptı
Meteoroloji’den üst üste yapılan uyarıda bulundu. Ege’de kıyı bölgelerine sarı kod uyarısı verildi. Kıyı Ege ve ve Antalya çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini artıracak. Ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

Meteoroloji’den yapılan son değerlendirmelere göre; bu akşam saatlerinden itibaren Kıyı Ege ve ve Antalya çevrelerinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, gece saatlerinde etkisini artırarak İzmir, Muğla ve Antalya çevreleri ile Aydın'ın kıyı ilçelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Muğla'nın kıyı kesimleri ile Antalya'nın batı ilçelerinde yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir

TÜM OLUMSUZLUKLARA KARŞI DİKKATLİ OLUN
Rüzgarın, bugün gece saatlerine kadar Kıyı Ege ile Antalya'nın batı kıyılarında güney yönlerden kuvvetli ve yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor. Ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtildi.

whatsapp-image-2020-12-27-at-14-23-50.jpegwhatsapp-image-2020-12-27-at-14-23-52.jpeg