Mevlam neylerse yine güzel eylesin

Can Ataklı'nın ekran cezası bitti, "Nerede kalmıştık?" diyerek dönüş yaptı. Doğrusu FOX TV'nin Çalar Saat'i kadar bir ilgi alanım daha ortaya çıktı. Hedefte yine hükümet icraatları vardı. Kendi adıma, Yeniçağ'dan yapılan alıntılar ve yanlış iktidar politikalarının eleştirilmesinden mutlu oluyorum.

Aman dikkat!

Hep söyledim, hep yazdım; Moskof'a güven olmaz. Görüyorsunuz yine neler yapıyor, hangi oyunların peşinde... Suriye ve Irak'ta PKK-YPG'ye terkedilen yerlerin eski-yeni sahiplerini Moskova'ya çağırdı. Bölgedeki hemen hemen bütün unsurlarla toplantı yaptı. Bir yerde Dışişleri Bakanı Lavrov'un ağzından garantiler verildi: Arkanızdayız.

Okumuş'un uyarıları

Bu haftaki Tarafsız Bölge'de epeyi zenginlik vardı. Yine Nazif Okumuş'un ağzından önemli uyarılar çıktı. Onun da, bizimkilerin Yunan'ın hakkından geleceğine şüphesi yok. Ancak, Meis'e yapılan çıkarma gibi saçma sapan işlerden dolayı silahların patlayabileceği konusunda endişeleri var. Bunu da açık açık ifade etti.

Nedense bu kez Latif Şimşek ile Zafer Şahin'in sesleri fazla çıkmadı. Karşılarındaki tek muhatap ise Yunanistan'a yerleşmiş eski İstanbul çocuğu Yorgo Kırbaki'ydi.

Doğrusu krizde dokuzuncu güne girilmişken benim de içim kıpırdamaya başladı. Bakalım Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri'nin dediği gibi; "Mevlam neylerse güzel eyler" sözleri bir kez daha doğrulanacak mı? Bütün temennim bu.

Müjdenin en güzeli

Adli tatil bitti, yeni adli yıl Beştepe'de açıldı. Okullar da aynı şekildi... Fakat bu iş Hababam Sınıfı'nın Hafize Anası Adile Naşit gibi zil çalmakla olmuyor.

Gündende en fazla yüzümü güldüren olay balık avı sezonunun bereketle açılması. Av dönüşü dolu teknelerin sıra sıra geçişini balkonumdan görebiliyorum. Kasa kasa hamsiler, palamutlar bu yıl bol balık yiyebileceğimizin müjdesi gibi..

Çalar Saat tam yol

Tazminatı kurtaramayan İsmail Küçükkaya'nın ayrılmasıyla Çalar Saat ekibinin zayıflayacağını bekleyenler yanıldı. Hatta, Fatih Portakal'ın vedasıyla bu ekran göçtü diyenler de yanıldı. Bakıyorum Çalar Saat, Merve Yıldırım ve her tarafa koşan İlker Karagöz'ün de gayretleriyle eskisini aratmadan başarıyla yoluna devam etmeyi sürdürüyor. Vaziyetleri iyi.

Habertürk, geri kalanlar içinde objektif olma sıfatını muhafaza ediyor. Burada esas eksiklik, geçmişte zaman zaman ekranda yer verilen eski önemli MİT'çileri uzun süredir göremez olmamız. Tam bu noktada merak ettiğim bir konu daha var. Halk TV'deki Evren Özalkuş'un Eyüp Özalkuş ile akrabalık derecesi.

Oradan-buradan

Son anketlere bakıyorum İstanbul Sözleşmesi'ne sahip çıkan AK Partililerin oranı yüzde 33'ü bulmakta. Geri kalanı siz hesaplayın.

***

Gaz rezervleri, Yunanistan'la gerilim derken MUÇEV'in Antalya'dan Keşan'a kadar uzanan kıyıları kapatma konusu unutuldu gitti.

***

TİP Milletvekili Barış Atay'ın Kadıköy'de dövülmesi Meclis Başkanı Mustafa Şentop ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun arasını ikinci kez bozdu. Soylu'ya söylemlerinde daha dikkatli olmasını öneririm.

Sinir olduğum ekran

D Smart gerekli gereksiz çırçır turnuvalar düzenleyip izleyicinin de canını sıkmakta. Bıraksınlar milletin kafası rahatlasın. Üç kuruş kazanma uğruna işler bu kadar ucuzlatılmaz ki..

Günün Sözü

Saza saz ile söze söz ile karşı konur.  Türk atasözü

 

Yazarın Diğer Yazıları