Polisin aradığı Palalı Sabri Fas’a uçmuş

Polisin aradığı Palalı Sabri Fas’a uçmuş
Polisin aradığı Palalı Sabri Fas’a uçmuş

Gezi Parkı eylemcilerine elindeki pala ile saldıran ve “kaçma şüphesi yok” denilerek salıverilen zanlının, üç gün ön

Gezi Parkı eylemcilerine elindeki pala ile saldıran ve “kaçma şüphesi yok” denilerek salıverilen zanlının, üç gün önce THY uçağıyla Kazablanka’ya gittiği anlaşıldı

 

Taksim’de izinsiz gösteri yapan gruptakilere palayla saldırdığı gerekçesiyle hakkında yakalama kararı çıkarılan Sabri Çelebi’nin yurt dışına çıktığı bildirildi. Şüpheli Sabri Çelebi’nin 10 Temmuz Çarşamba günü 16.30’da THY’nin tarifeli uçağıyla Fas’ın Kazablanka şehrine gittiği öğrenildi. Çelebi’nin, 10 Ağustos tarihli Türkiye’ye dönüş için uçak bileti bulunduğu belirtildi. Çelebi’nin neden Fas’a gittiği tartışılırken bunun bir tesadüf olmadığı anlaşıldı. Sabri Çelebi, eşi Fas vatandaşı olduğu için o ülkeyi tercih etmişti.

 


Dönüş bileti de var

 


Bu arada Çelebi’nin Fas kralının resminin yanında çektirdiği bir kare de Twitter’da paylaşılıyor. Polis yetkilileri, Çelebi hakkında mahkemenin verdiği bir yurt dışına çıkış yasağı ve adli kontrol talebi olmadığını belirtti. Bu nedenle de Çelebi yurt dışına rahatlıkla çıktı.Ç elebi’nin, 10 Ağustos tarihli Türkiye’ye dönüş için uçak bileti bulunduğu belirtildi.
Taksim Talimhane civarında, 6 Temmuz Cumartesi akşamı göstericilere pala ve döner bıçaklarıyla saldırdıkları gerekçesiyle Sabri Çelebi’nin de bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı. Şüpheliler, 7 Temmuz’da savcılık sorgularının ardından “kasten yaralama” ve “kamu görevlisine mukavemet” suçlarından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmiş, mahkeme de şüphelilerin sabit ikametgah sahibi olması ve kaçma şüphesinin bulunmaması gerekçelerini göz önünde bulundurarak 4 şüphelinin serbest bırakılmasına karar vermişti.
Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Savcısı Veysi Büyükkılıç, 9 Temmuz’da, Sabri Çelebi’nin serbest bırakılmasına itirazda bulunmuştu. İtirazı karara bağlayan nöbetçi İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Sabri Çelebi’nin tutuklanması için
hakkında yakalama kararı çıkarmıştı.