Mezuniyet törenleri artık böyle yapılıyor

Mezuniyet törenleri artık böyle yapılıyor
Korona virüs mezuniyet törenlerini de değiştirdi. Hindistan’ın en büyük şehri Mumbai’de yer alan Hindistan Teknoloji Enstitisü (HTE) Bombay, yeni tip corona virüs önlemleri kapsamında mezuniyet törenini sanal gerçeklik ortamına taşıdı.

NTV’de yer alan habere göre, Dünyanın dört bir yanındaki üniversitelerde, mezuniyet törenleri öğrencilerin başarısını aile ve arkadaşlarıyla kutlamasına olanak sağlayan önemli etkinliklerin bir kısmını oluşturuyordu, ancak korona virüs salgını öğrencileri bunu geleneksel şekilde yapma şansını yok etti. Hindistan’daki bir üniversite sanal gerçeklik teknolojisini bir mezuniyet törenine taşıyarak öğrencilerini bu histen mahrum bırakmadı.

85x9f23h8ue4wcj9-sgfa.jpg

2 BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİNİN AVATARI OLUŞTURULDU

Hindistan Teknoloji Enstitüsü (HTE) Bombay'da 2 binden fazla öğrencinin avatarları, geçtiğimiz Pazar günü düzenlenen mezuniyet töreninde  HTE rektörü  Subhasis Chaudhuri'nin avatarının elinden diplomalarını aldı.

jinalvl9pk6fepvls7-aza.jpg

TELEVİZYON VE SOSYAL MEDYADAN CANLI YAYINLANDI

Hindistan hükümetinin Basın Enformasyon Bürosu (PIB) tarafından yapılan açıklamaya göre, corona virüs tedbirlerini uygulamak üzere tasarlanan benzersiz kutlama, iki yerel TV kanalının yanı sıra YouTube ve Facebook’tan da canlı yayınlandı.

qzgrop48ak6f-pz-j8c4gq.jpg

Açıklamada, "Enstitü, öğrencilerin ve akademiyenlerin sağlıklarını riske atmamak ve aynı zamanda onları Hindistan'ın önde gelen mühendislik okulundan mezun olmanın gururundan ve başarı duygusundan mahrum etmemek için böyle bir sanal gerçeklik kutlaması yapmanın en iyisi olacağını düşündü” denildi.

bfj0okxgy0y2jvrwbzgtig.jpg

SİLİKON VADİSİ'NİN BİRÇOK ÜNLÜ İSMİNİ YETİŞTİRDİ

HTE, Google CEO'su Sundar Pichai gibi Silikon Vadisi’nin ünlü isimlerini yetiştiren en prestijli teknik üniversitelerinden biri olarak kabul ediliyor.

3nvnvooyq0guqlqjfu7m1q.jpg

Üniversitede öğrenciler aynı zamanda sanal  kampüste dolaşarak yurtlarını ve bölümlerini ziyaret edebiliyor  ve arkadaşları ve öğretim üyeleriyle karşılaşabildiklerini sanal ortamda karşılaşabiliyor.