MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ilk kez konuştu: O hakemler neden atıldı?

MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ilk kez konuştu: O hakemler neden atıldı?
Türk futbolunda deprem etkisi yaratan MHK'nın başta Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus olmak üzere önemli hakemlere artık görev vermeyeceğini açıklamasından sonra MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu konuştu

Merkez Hakem Kurulu''nun sezonun bitimine 10 hafta kala aldığı karar deprem etkisi yarattı.

Başta Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus olmak üzere Türk futbolunun önemli hakemlerine artık görev verilmeyeceği açıklanmıştı.

Peki bu karar neden alındı?

Spor basınının duayen ismi, Milliyet gazetesi yazarı Attila Gökçe, bugünkü yazısında bunu MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu''ya sorduğunu belirterek, aldığı cevabı yazdı. Gökçe''nin yazısından öne çıkan bölümler şöyle:

"MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu ile konuştum. Şok yaratan radikal kararı “Performans, yıpranma ve gençleştirme” gerekçeleriyle aldıklarını söyledi. Bir anda işsiz kalanlar için de “Sözleşmeleri bulunan hakemlere hak ettikleri tazminat da ödenecektir” dedi. Daha fazla konuşamadık. Onu zorlamadım."

"Sezonun en arızalı hakem olaylarını zaman zaman yazdım. Hakem camiasını en iyi bilenlerden Cemal Ersen de “gidişatı” önceden görüp uyaran, olayların ardındaki gerçeği aydınlatmaya çalışan arkadaşımız. O gerçeklere baktığımızda söylememiz gereken ilk şey “hakeme saygının” sıfırlandığı olmalıdır. Adı konmayan “itibarsızlaştırma” önlenememiştir. Futbolun vazgeçilmez insanları hakemler, son üç yılda anormal değer kaybetmiştir. TFF Başkanı Nihat Özdemir ve ekibinin bu konuda kulüplerin tepkilerine kulak verirken hakemlere sırtını dönmesi, MHK başkanlarını sık sık değiştirmesi maalesef çöküşe neden olmuştur."

"MHK Başkanı Ferhat Gündoğdu, “Görevden ayrılan arkadaşlarımızı futbolun ve camianın dışında tutmayacağız. Onlarla diyalogumuz ve eğitim konusundaki işbirliğimiz devam edecek” diyor. Bu işbirliği nasıl olur, bilemem. O listedeki bir çok hakemin kırgın ve küskün olacaklarını düşünüyorum. Bu bir kopuştur.

Listedeki hakemlerin çoğu profesyonel. Hayatlarının en az 5 yılını 10 bin liradan 50 bin liraya kadar değişen aylık gelirle yaşadılar. Ailece yaşam standartları yükseldi. Çocuklarını büyütenler var. Onların eğitim harcamalarını karşılama, kariyer sonrası günlere hazırlanma şansını da kaybettiler. Vicdanları rahatsız eden bir durum. Çok yazık!"