Bahçeli'den Erdoğan'a ültimatom gibi sözler

Bahçeli'den Erdoğan'a ültimatom gibi sözler
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hedef tahtasından indirdiği Sezen Aksu’ya yönelik MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin partisinin grup toplantısındaki sözleri AKP kulislerinde farklı yorumlara neden oldu.

Kulisler bu sözleri konuşuyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Büyük Çamlıca Camisi’nde cuma namazı sonrası cemaate hitap ederken isim vermeden “Hz. Adem efendimize uzanan dilleri yeri geldiğinde koparmak bizim görevimizdir” demişti.

Erdoğan bu sözlerinden günler sonra, “Açıklamalarım Sezen Aksu’ya değildi. Sezen Aksu, Türk müziğinin önemli bir ismidir. Şarkılarıyla insanımızın duygularına tercüman olmuş bir sanatçıdır” şeklinde konuşmuştu.

Cumhur İttifakı’nın ortağı MHP ise Sezen Aksu’yu hedef tutmakta ısrar ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin son grup toplantısında Aksu’yu olan tepkisini sürdürdü.

Bahçeli, MHP Grup Toplantısında konu ile ilgili, “Hz. Adem ile Hz. Havva’ya cahil demek bir sanatçı marifeti, demokratik bir hak, sıradan bir şarkı sözü olarak değerlendirilemez. Herkes aksini söylese de Milliyetçi Hareket Partisi bu görüşte olamaz, bu ilkelliğe göz yumamaz, selin akıntısına kapılamaz.” dedi.

BAHÇELİ NEDEN ISRARCI?

Erdoğan’ın geri adım atmasına rağmen Bahçeli’nin tavrını sürdürmesi, AKP kulislerinde dikkat çeken yorumlara neden oldu. Bu gelişme AKP çevrelerinde Bahçeli’nin, zaman zaman sergilediği iktidara istikamet çizme hamlelerinden bir yenisi olarak yorumlandı.

Erdoğan’ın aksine Bahçeli’nin Aksu’yu hedefte tutmakta ısrarcı olmasında, bir türlü rayına oturtulamayan ekonomik tabloya karşılık Cumhur İttifakı’na prim yaptırma düşüncesinin olabileceğini belirten kaynaklar, Sezen Aksu’nun AKP gündeminden düştüğüne dikkat çektiler. 

 

 

İlgili Haberler