Devlet Bahçeli’den flaş seçim açıklaması. Cebimde taşıyorum!

Devlet Bahçeli’den flaş seçim açıklaması. Cebimde taşıyorum!
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den seçim tarihi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar geldi. Bahçeli; “Cumhur İttifakı’nın istikrar sağlayıcı, kalıcı vasfını yine seçimleri öne alıp, güçlendirilmiş parlamenter değil de karıştırılmış bir parlamenter sisteme benzetmenin bir manası yok. Onun için zamanı geldiğinde. Zamanı yakın onunda. Cebimde taşıyorum. Her günü değerlendiriyoruz...." dedi...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dün akşam kendisini takip eden gazetecilerle iftar yemeğinde bir araya geldi. 

Gazetecilerin soruları üzerine seçim tarihi ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yapan Bahçeli; “Cumhur İttifakı’nın istikrar sağlayıcı, kalıcı vasfını yine seçimleri öne alıp, güçlendirilmiş parlamenter değil de karıştırılmış bir parlamenter sisteme benzetmenin bir manası yok. Onun için zamanı geldiğinde. Zamanı yakın onunda. Cebimde taşıyorum. Her günü değerlendiriyoruz...." ifadelerini kullandı.

Bahçeli şunları söyledi:

"CEBİMDE TAŞIYORUM"

Cumhur İttifakı’nın istikrar sağlayıcı, kalıcı vasfını yine seçimleri öne alıp, güçlendirilmiş parlamenter değil de karıştırılmış bir parlamenter sisteme benzetmenin bir manası yok. Onun için zamanı geldiğinde. Zamanı yakın onunda. Cebimde taşıyorum. Her günü değerlendiriyoruz. Seçimleri zamanında yapacaksan 19 Nisan itibarıyla değerlendirme yapmışız, bu 425 gün demektir. 1 yıl 2 ay demektir. Bugün (dün) ayın 27’si olduğuna göre bir haftayı düştüğün vakit gittikçe azalıyor. ‘Seçime hazır mısın, değil misin?’ sorusunu bulmak değil, seçime hazır olması lazım.”

Mahalli idareler seçimlerinin 31 Mart 2024’te yapılacağını belirten Bahçeli, bu seçime de 712 gün yani bir yıl 11 ay 12 gün kaldığını söyledi. Bahçeli, MHP’nin bu iki takvime göre hazırlıklarını devam ettirdiğini kaydetti.

‘EKONOMİ SABIR İŞİ’

Bahçeli ekonomiye ilişkin bir soru üzerine, Cumhur İttifakı’nın içinde bulunduklarını anımsatarak, iktidarın uygulayacağı ekonomi politikasını gönülden desteklediklerini kaydetti. Bahçeli, “Ekonomi politikası sabır işidir. Bazı konularda dikkatli olmayı gerektirir. Bu bir tercih meselesidir” dedi. Ekonomide büyüme, istihdam, fiyat istikrarı, gelir dağılımı adaleti ve ödemeler dengesi olmak üzere 5 önemli nokta bulunduğuna işaret eden Bahçeli, şöyle devam etti:

“Bu beş sihirli nokta her zaman bir araya gelebilecek bir iktidara sahip olmaz. İdeolojik görünüşler, geçmişteki birikimler, tercihler bu beş tane sihirli noktadan üçünü tercih edebilir en az. Yani büyümeyi tercih edip yanına istihdamı katarsınız arkasından fiyatlarda istikrar sağlayıcı yolu tercih ederseniz bir model ortaya koyarsınız. Yahut büyümeyi istemez, sadece gelir dağılımını seçebilirsiniz. Şimdi söylendiği gibi sütü nasıl artıracaklarını hesap eden yok. Bunun için süt veren hayvanları çoğaltmak lazım. Ama hepimiz şimdi toplanmışız bir bardak sütü nasıl dağıtacağımızı tartışıyoruz. TV’lerde sabahtan akşama kadar süt kavgası. Bir de gıda ürünlerinin siyasete bulaşmamış türü kalmadı. Domates, patates, patlıcan, süt, et. Bunların hepsi gündeme geldi. Bu gibi konularda siyasi partilerin tercihlerini ortaya koyması lazım. MHP burada ekonomik büyüme, sosyal gelişme ve milli bütünleşmeyi hedef alan üretken bir ekonomik politikayı gündeme getirmeye çalışıyor. Enflasyonlar gelip geçidir, artar düşer, yükselir, vazgeçilir ama o değerler ortadan kalktıktan sonra neyle izah edeceksiniz? Şimdi kalkıp da Ukrayna ve Rusya’ya TIR’lar dolusu süt göndersek merminin karşısında sütün nasıl davranacağını bana izah eder misin? Süt hayatı mı devam ettiriyor, mermi hayatı mı söndürüyor, hangisi? Demek ki sütten evvel Ukrayna’da, Rusya’da ateşkese, barışa, huzura ihtiyaç var.”

‘KİM VARSA BÜTÜNLEŞMEK İSTERİZ’

Cumhur İttifakı’nın genişleyip genişlemeyeceğine yönelik bir soruya Bahçeli, “Eğer Türkiye’de Cumhur İttifakı, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine kalıcı, istikrar sağlayıcı, ülke yönetiminde etkin olabilecek bir konuma gelmek istiyorsa 85 milyonu kucaklamak mecburiyetinde. Bu 85 milyonun içerisinde kim varsa onlarla bütünleşmek isteriz” yanıtını verdi. 

 

İlgili Haberler