MHP randevu taleplerini geri çevirdi. Uygur Türkleri Ata’nın huzuruna çıktı

MHP randevu taleplerini geri çevirdi. Uygur Türkleri Ata’nın huzuruna çıktı
Çin’in zulmü altındaki Uygur Türkleri’nin MHP’yi ziyaret etmek istediği ancak ziyaret talebinin kabul görmediği iddia edildi. Uygur Türkleri, Anıtkabir’i de ziyaret ederek Büyük Türk lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kabrine çelenk bıraktı.

MHP randevu taleplerini geri çevirdi. Uygur Türkleri Ata’nın huzuruna çıktı

Çin’in zulmü altındaki Uygur Türkleri, dünyanın dört bir yanında olduğu gibi Türkiye’de de seslerini duyurmak için çabalamaya devam ediyor. Son olarak MHP Genel Merkezi’ni ziyaret etmek isteyen bir grup Uygur Türkü’nün talebinin olumlu karşılanmadığı iddia edildi. Uygur Türkleri de MHP Genel Merkezi’nin önünde bir açıklama gerçekleştirdi.

ANITKABİR’İ DE ZİYARET ETTİLER

Diğer yandan Kırım Haber Ajansı’nın haberine göre Çin’in Ankara Büyükelçiliği önünde aile nöbeti mücadelesi veren Doğu Türkistanlıların, ayın 9’undan bu yana eylem yapmalarına izin verilmiyor. Büyükelçiliğe gitmelerine izin verilmeyen Doğu Türkistanlılar, bugün polis nezaretinde Atatürk’ün huzuruna çıktı.
Uygur Türkleri, Anıtkabir ziyareti sırasında Atatürk’ün mozalesine üzerinde “Doğu Türkistan Kamp mağdurları” yazılı çiçek bıraktı.

"AİLE NÖBETİNE İZİN VERİLMİYOR" 

Ankara’da kaldıkları evde polis engeli ile karşılaşan Doğu Türkistanlı kamp mağdurlarından Cevlan Şirmehmet Kırım Haber Ajansına verdiği demeçte, Çin Büyükelçiliği önünde aile nöbetimize izin verilmiyor ve Ankara’dan ayrılmamız isteniyor. Dün ve bugün evden çıkışımıza izin verilmiyor. Polisler aşağıda bekliyor. Dışarı çıkamıyoruz ne yazık ki… Biz devlet yetkililerinden bir cevap bekliyoruz” dedi.