MHP'den Türk Eğitim- Sen'e yeni operasyon

MHP'den  Türk Eğitim- Sen'e yeni operasyon
MHP'nin Cumhur İttifakına katıldıktan sonra kendisine yakın olan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) dizayn etme girişimleri ise aralıksız devam ediyor.

Kamu-Sen teşkilatlarının kongre takvimin başlamasıyla bu operasyonun da hız kazandığı bilgileri kulislere düşmeye başladı.

Sendika kaynaklarından alınan bilgiye göre, özellikle Milli Eğitim Bakanlığında 200 binin üzerinde üyeye sahip Türk Eğitim-Sen teşkilatları tam anlamıyla göz hapsine alınmış durumda.

ŞUBE BAŞKANLARI GÖZ HAPSİNDE

Başarılı bazı şube başkanlarına aday olmamaları yönünde baskıların olduğu ve kongreye MHP''nin onayından geçen isimlerin tek aday olarak gireceklerinin ifade edildiği gelen bilgiler arasında.

Türk Eğitim-Sen tabanının ise böyle bir müdahaleye sert tepki vereceğinden ve özellikle son toplu sözleşme görüşmelerinde sendikanın pasif tavrından dolayı kızgın olan üyelerin, sendika içerisinde kırılma yaratabileceklerinin de konuşulmaya başlandığı öğrenildi.

Muhalif kimliğiyle bilinen Türk Eğitim-Sen''in Cumhur İttifakı sebebiyle bu tavrının yumuşaması ve iktidara dönük eleştiri yapmaktan kaçınması ise uzun zamandır üyeleri tarafından eleştiriliyordu.

NELER OLMUŞTU?

Hatırlanacağı üzere Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk''un sendika başkanlığından MHP ve Ülkü Ocaklarının baskısı nedeniyle teşkilatının zarar görmemesi için ayrıldığı kamuoyu gündemine gelmişti.

Aynı dönemde Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş''a silahlı saldırı yapılmış ve şoförü yaralanmıştı.

İlgili Haberler