MHP'li Belediye'den Rus pilota ev!

MHP'li Belediye'den Rus pilota ev!
Antalya'nın Kemer ilçesinin MHP'li Belediye Başkanı Mustafa Gül, Rusya'dan gelecek turizm gelirleri için, Suriye'de yüzlerce Türkmen'i katleden pilotun ailesine ev verme isteğini Rus konsolosluğuna iletti.

Antalya Kemer Belediyesi, düşürülen Rus uçağı pilotu Oleg Peşkov’un ailesine ev verecek. Kemer Belediye Başkanı MHP'li Mustafa Gül, bu önerilerini Rusya'nın Antalya Başkonsolosluğu'na iletti. Rusya, rejim güçleriyle birlikte Türkmen Dağı'nı bombalarken, MHP'li Belediye Başkanı'nın böyle bir girişimde bulunması büyük şaşkınlık yarattı.

Rusya Federasyonu Antalya Başkonsolosu Alexander Tolstopyatenko'yu konsoloslukta ziyaret eden Başkan Gül, getirdiği tablo ve Türk şekerini "İlişkilerimizin tatlı kalması için size Türk şekeri getirdim" diyerek verdi. Mustafa Gül, "Devletimiz bu kadar turizmcinin önünü açmışken, biz de jest yapalım diye düşündük. Kemer'deki oteller ile sivil toplum örgütlerinin imzası ile ölen pilota Kemer'den ev verme kararı aldık. Bu tekliflerimiz kabul gördüğü takdirde pilotun ailesini Kemer'de hemşerimiz olarak görmek bizleri mutlu edecektir" dedi.