MHP'li Usta'dan ilginç referandum açıklaması

MHP'li Usta'dan ilginç referandum açıklaması
MHP Grup Başkanvekili Usta, referanduma ilişkin yaptığı açıklamada “Tek Adamlık sistemi olsa olsa bu sistemde vardır" dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erhan Usta 16 Nisan’da gerçekleştirilecek olan Anayasa değişikliği referandumu hakkında bilgilendirme toplantısına katılmak için gittiği Samsun’un Asarcık ilçesinde “Tek Adam” iddialarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Usta, “Tek Adamlık sistemi olsa olsa bu sistemde vardır. Yeni anayasa metni, tek adamlığı ortadan kaldıran bir metindir. Yapılan bu değişikliğe 'hayır' diyenler bugünkü sisteme 'evet' demektedir” dedi.

Usta, sözlerine şöyle devam etti: "Bu anayasa değişikliği ile yürütme çift başlılıktan kurtarılmakta, yürütme yetkisi doğrudan millete verilmektedir. AK Parti'nin hazırladığı anayasa değişikliği metnine Milliyetçi Hareket Partisi önemli katkılar vermiş, birçok maddede değişiklikler yapılmasını ve bu sayede tamamen hukuka uygun, demokratik bir değişiklik hazırlanmasını sağlamıştır. Tek adamlıktan kasıt, Cumhurbaşkanının denetimsiz olması ve sorumlu olmamasıdır. Yapılan bu değişikliğe 'hayır' diyenler bugünkü sisteme 'evet' demektedir. Tek adamlık sistemi olsa olsa bu sistemde vardır. Yeni anayasa metni, tek adamlığı ortadan kaldıran bir metindir."