Mide yanmasını anında geçiriyor. Günde 1 bardak içmek yeterli

Mide yanmasını anında geçiriyor. Günde 1 bardak içmek yeterli
Mide ekşimesinin semptomlarının kaybolana kadar lahana suyunu günde bir bardak içilmesi tavsiye edildi. Mide ekşimesi veya yanma hissi en sık görülen mide rahatsızlıklarının anında geçirecek doğal gıdaları sizlerle paylaşıyoruz…

Ensonhaber’in haberine göre; Mide ekşimesi veya yanma hissi en sık görülen mide rahatsızlıklarından olduğu biliniyor.

Stres, mide ekşimesini tetikleyen faktörlerden biri olduğu bildirildi. Mide ekşimesini tedavi etmek için stresle mücadele etmek gerektiği ifade edildi. Düzenli magnezyum tüketimi size yardımcı olabileceği bildirildi.

MİDE EKŞİMESİNİ DURDURAN 6 İÇECEK…

Evde kolayca doğal ürünlerle hazırlayabileceğiniz içeceklerle mide ekşimesiyle mücadele edebilirsiniz.

Mide ekşimesini etkili bir şekilde şu içeceklerle durdurabilirsiniz:

Ebegümeci çayı

Ebegümeci birçok sağlık yararına sahiptir. Mide için antasit (asit giderici), iltihap önleyici ve yatıştırıcı etkileri ile bilinir. Ayrıca koruyucu mukus oluşumunu teşvik ederek iyileşmeye yardımcı olur. Çay şeklinde tüketilebilir. Bir bardak kaynar suya bir tutam kurutulmuş ebegümeci koyun ve 3 ila 5 dakika demlenmeye bırakın. Çayı günde 2 ila 3 kez sıcak olarak içebilir, ayrıca mide ekşimesi ortaya çıkar çıkmaz da tüketebilirsiniz.

Lahana suyu

Lahana, koruyucu mukus üretimini uyardığı ve potansiyel iltihaplanma gelişimini durdurduğu için mide ekşimesi durumunda önerilir. Bir meyve sıkacağı kullanarak lahana suyunu kendiniz hazırlayabilirsiniz. Ayrıca lahanayı kaynatarak suyunu ılıtıp içebilirsiniz. Semptomlar kaybolana kadar suyu günde bir bardak için.

Patates suyu

Patates, mükemmel bir temel alkali gıdadır. Midede asidin dengelenmesini sağlar. Ayrıca midenin gevşemesine katkıda bulunan yatıştırıcı maddeler içerir. Mide ekşimesine karşı faydalarından yararlanmak için suyunu tercih edin. Patateslerin direkt suyunu sıkın ve günde 3-4 kez yarım bardak için.

Aloe vera

Aloe veranın nemlendirici ve iyileştirici özellikleri mide ekşimesini yatıştırır. Ayrıca mide içindeki pH seviyesini dengeler. Bir bardak suya 2-3 yemek kaşığı taze aloe vera jeli ekleyin, karıştırın ve ardından yanma hissini yatıştırmak için günde 2-3 bardak için.

Zencefil

Zencefil güçlü bir toniktir, mide ağrılarında ve özellikle yanıklarda kullanılabilir. Ayrıca sindirimi kolaylaştırır ve şişkinliği ortadan kaldırır. Aynı zamanda çok etkili bir mide bulantısı önleyicidir. İsteğe göre taze ve rendelenmiş olarak veya bitki çayı şeklinde tüketebilirsiniz. Bir bardak çay için 0,5 gram zencefil tozu kullanın. Ana yemeklerden sonra günde 2-3 kez için. Sabah ve öğlen olmak üzere öğünlerde büyük bir bardak su ile direkt zencefil tüketmeyi de tercih edebilirsiniz.

Marul ve havuç karışımı

Bu tarif, yemekten sonra herhangi bir yanma hissinden kurtulmanıza önemli ölçüde yardımcı olur. Biraz ağır olan yemeklerden sonra tüketebilirsiniz. 2 marul yaprağı ve 4 soyulmuş havuç alın, hepsini bir karıştırıcıya koyun ve bir bardak su ekleyin. 3 ila 5 dakika karıştırın ve içmeden önce süzün. En iyi sonucu elde etmek için karışımı sabahları aç karnına için.

İlgili Haberler