Mike Pompeo: “Venezuela’da iktidar değişimi için çalışıyoruz”

Mike Pompeo: “Venezuela’da iktidar değişimi için çalışıyoruz”
ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Venezuela’da iktidar değişimi hakkında çalıştıklarını belirterek, “Bu sonuca ulaşmak için Güney Amerika, Orta Amerika ve Avrupa ülkeleri ile, tüm dünya ülkeleri ile çalışıyoruz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Kolombiya basınına yaptığı açıklamada Kolobiya’da iktidar değişimi için çalıştıklarını söyledi. Yaptıkları çalışmanın temelinin Maduro’nun gitmesi üzerine kurulu olduğunu belirten Pompeo, “Bu sonuca ulaşmak için Güney Amerika, Orta Amerika ve Avrupa ülkeleri ile, tüm dünya ülkeleri ile çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kolombiya’da yayın yapan Caracol TV kanalına konuşan Pompeo, ABD’nin Venezuela’daki iktidarın değişmesi için çalıştığını ifade etti.

Pompeo, “Üzerinde çalıştığımız proje, Maduro’nun gitmesi ve Venezuela halkının özgür ve adil seçimleri yapması ile sonuçlanması gerekiyor. Bu sonuca ulaşmak için Güney Amerika, Orta Amerika ve Avrupa ülkeleri ile, tüm dünya ülkeleri ile çalışıyoruz” diye konuştu.

Washington’un Venezuela stratejisinin etkili olduğuna ve değiştirilmemesi gerektiğine inandığını söyleyen Pompeo, şöyle konuştu:

“Daha birçok şeyin yapılması gerektiği ortada. Maduro hala iktidarda ve dünya tarihinin en büyük insani krizlerinden birini yaratıyor.”