Milas’ta başlayan yangın büyüyerek devam ediyor

Milas’ta başlayan yangın büyüyerek devam ediyor
Muğla’nın Milas ilçesinde başlayan orman yangını büyüyerek devam ediyor. Ekiplerin yangına müdahalesi sürüyor.

Adem KANKAYNAR- MUĞLA/YENİÇAĞ

Milas-İzmir karayolu Aydınlıkevler Mahallesi 19 Mayıs Bulvarı üzerindeki Mengerler otomobil firmasının hemen yanıbaşındaki ağaçlık alanda başlayan yangın kısa zamanda rüzgarın etkisiyle büyüdü. 

İlk etap da Muğla Büyükşehir İtfaiye Müdürlüğü’ne bağlı bir itfaiye aracı yangına müdahale ederken, aracın su hortumu patladı.

Bölgeye intikal eden jandarma ve polis ekipleri Milas-İzmir Karayolu’nda seyir eden araçları tehlikeye atmamak için trafiğin tek şeritten akmasına izin veriyor.

Diğer taraftan çevrede bulunan evler tedbir amaçlı boşaltılırken, yine aynı bölgedeki hayvan çiftlikleri ve diğer işyerlerinin çevresinde geniş güvenlik önlemi alındı. Herhangi bir tehlikede işyerleri de boşaltılacak.

Milas-İzmir Karayolu sol tarafında başlayan yangın, Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından geçen yıl hizmete açılan yeni çöp depolama tesisine kadar ulaştı.

Trafik tek şeritten akarken polis ve jandarma bir taraftan yangın söndürme çalışmalarına destek veriyor, diğer taraftan da yol ve çevre güvenliğini alıyor.

Yangının başlangıcında tek itfaiye aracı müdahale ederken, yangının büyümesiyle İlçe Orman İşletme Müdürlüğü ve takviye itfaiye araçları da bölgeye sevk edildi.

İlgili Haberler